Gondolatok a kormány mögül.

(A szerző szerint eme vérzivataros időkben a “kormány” szó legalább olyan jó keresőkifejezés, mint a “punci”. Persze autókormányról lesz szó, a szerző vezetés közbeni tapasztalásait osztja meg. Nyomatékosításként a mondatok végén egy-egy angol indulat-megnyilvánulással él, melyeket, jelentésüket kiemelendő, dőlt betűvel fogalmaz.)

  1. Vasárnap este azért van dugó, mert a telkesek 30-cal pöcsölnek ott, ahol 70-nel lehetne menni. Egy ilyen, mögötte meg ott megy a sor. Come on!
  2. Hülyét kapok egyes sportolók és politikusok szavajárásától, most pl. az “azért… hiszen” szókapcsolattól, tekintsük a következő példát: “azért nem jutunk el a világbajnokságra, hiszen kevés a pénz”. (Most tekintsünk el attól, hogy mindig ez a rinya megy.) Gaaa! “Azért, mert”, vagy szimplán “hiszen”. Így, hogy “azért, hiszen”, csak azt bizonyítod, hogy tirpák vagy, de szeretnél a műsor kedvéért intelligens, okos mondatokat kilökni az arcodon. Don’t!

4 hozzászólás “Gondolatok a kormány mögül.” bejegyzéshez

  1. A szerző ismételten közeli, értelmi-érzelmi kapcsolatba került közös kedvenc nemes arcél brilliáns mondatfűzóvel, netán? :-)

  2. Én pénteken mentem Miskolcra, M3-on. Csomó építkezés, ellenkező irányban, mondjuk az ötösön békaügetésben hamarabb hazaértünk volna. Azért mentünk lassan, hiszen útépítés volt – tényleg hülyén hangzik.
    Egy ilyen útszűkület előtt beállt a sor, én a jobb oldali sávban, kettővel, vészvillogva. Az autó fenekénél a bal oldali sávban autó, mögötte még egy. A harmadik autó fékezés nélkül rongyolt bele a hátsóba, amikor hátranéztem, még csak a motorháztető repkedett meg egy csomó kis törmelék, de a közvetlenül akkor beléjük rongyoló autó már az egész kocsit megdobta, elég rosszul nézett ki. Asszem még soha nem láttam ilyen közelről hasonlót.
    Ez ugyan nem illik szorosan a posthoz, de el kellett mondanom valakinek, különben csak álmatlanul forgolódnék éjjel… :-)

  3. milyen szerencse, hogy egy kommentboxot “valaki”-nek tekintesz :)
    (persze én is: a kommentbox a részem, olyan, mint egy fül vagy szem.)

  4. Én csak egy spambot vagyok, kommentelek összevissza, ahova csak tudok :-)

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.