Nyooltube init.

Józsi másodpercekkel előzött be a live stream megoldással, de nekem talán van annyi előnyöm, hogy saját vason megy az egész: a nyooltube.com -on mostantól lehet lesni, hogy mivel üti el egy nyool a mindennapjait – egyelőre inkább proof of concept mint bármi más, viszont működik, és lehet reszelni, hogy szebb és gyorsabb legyen. (És ne feledjük, hogy a nyoolcam ötlete már nagyon régóta megfogalmazódott.)

For the record (majd röhöghetnek az onokák ezen): jelenleg 4 fps, 320×240, 15-ös ffmpeg minőség (rettenetes). És viszonylag sok megoldandó kérdés:

  • relayelt broadcast (akár most is megoldható, piece of cake);
  • legalább 8 fps (ideálisan mondjuk 15);
  • ffmpeg minőség 1-5 között;
  • esetleg közvetlen ffmpeg imlib overlay (jelenleg többlépcsős megoldás van);
  • valami dizájn az oldalnak.

A technikai megvalósítást majd később dokumentálom, most megyek és feldobok egy PayPal donation buttont, hátha összejön egy nagylátószögű webcam ára.

Update: A 15 fps feketeség után (amit pár kedves barátom oly segítőkészen nem feledett szóvá tenni) végre tényleg van egy működő POC megoldás, ami az 500 kbps sávszélességemet se zabálja teljesen fel. (Csak kb. 300-at.) Cserébe egyelőre 2 fps, és a minőségen továbbra is javítani kell. Ja, viszont a relayed broadcastot ki is pipálhatom.

9 hozzászólás “Nyooltube init.” bejegyzéshez

  1. re lipi
    nekem egy obligát fekete flash ablak jelenik meg!! :)
    (vista, ffx2)

  2. Hm, viszont ez legalább 15fps feketeség, és semmi képzaj, szerintem nem rossz.

  3. Olyat nem tud, amit más siteon láttam, az is ilyen videós volt, és ott akkor lehetett írni a kamerának, hogy most vetkőzz meg ilyenek és azt szeretném kérdezni hogy ez is tude olyat. Köszönöm szépen ha válaszolni teccik.

  4. hova vetkőzzön még? már most sincs rajta ruha! :)
    lesznek extra fícsörök majd.

  5. Zsír! Mostantól nem kell a gyereknek nyulat venni húsvétra.
    Itt nézegetheti ingyé’ :)

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.