Pidgin switch.

Tegnap gondoltam egyet, és átmenetileg lelőttem a szerveroldali bitlbee chat megoldásomat, most egy ideig Pidgin alatt fogom élvezni az IM világ szépségeit:

  • egyrészt mostanában csak egy gépen dolgozom és azt utazásra is magammal viszem, ezért jelenleg nincs értelme szerveroldali megoldással játszani;
  • másrészt a laptop fontos adatait továbbra is szinkronizálom a szerverre: dokumentumokat, fontosabb konfigokat — mostantól ebbe a körbe a Pidgin beállításai/logjai is beletartoznak;
  • harmadrészt, bár a bitlbee alapú megoldás nagyságát továbbra is teljességgel elismerem és advokálom, mostanában mindig csak suspendbe küldöm a laptopot, és ilyenkor unsuspend után újra be kell logolni a szerver shellbe, indítani a screent — ez kényelmetlenebb, mint megvárni, amíg a Pidgin (meg a Skype, meg a Thunderbird…) magától felveszi a fonalat.

Szóval Pidgin, helló.

5 hozzászólás “Pidgin switch.” bejegyzéshez

  1. Én csak MSN-t használok (tudom, kőkor-szaki, de mit csináljak, ha Gtalkban még, ICQ-ban meg már nincsenek haverok), és nagyon hiányzik az offline vagy rejtett módú üzenetküldés feature. Ettől eltekintve viszont nagyon jó kis IM kliens.

  2. az nem a Pidgin hibája, szarból nem lehet várat építeni. az MSN meg egy szar.

  3. lipilee: úgy rémlik, hogy még régebben vettél valami konyhai masinát és posztoltál is ennek körülményeiről. Hasonló dolog előtt állva nekem is jól jönne tanács, ha esetleg tudnál adni tippet, vagy ismersz valakit, aki otthon van ilyen témában kérlek dobj meg egy e-maillel (ez itt elég off), hálás lennék nagyon.

  4. így van, w$ alatt is azt használom.. inkább, mint a live-t, aztán jönnek a trójaiak.

  5. welcome to the new world. :-) Mostantól nézheted mindenki gyönyörű képecskéjét is! Nem ez hiányzott? ;-)

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.