Geréb Ágnes, kurva anyád.

Disclaimer: a cím nem állásfoglalás, vegyük észre a párhuzamot az Erdős Péter, kurva anyád c. dallal, illetve a címével főleg.

Biztosan marha jó dolog az otthonszülésed után közvetlenül az otthonodban bújkálni a rendőrök elől, miközben a gyereked oxigénhiányos állapotban a kórházban van, élet és halál között. Nem tudom ésszel felfogni, hogy mi a fasznak van szükség erre, ahelyett, hogy ellenőrzött (de kényelmes) körülmények között lefolytathatnád a szülést. Egyszer istenuccse bemegyek Geréb Ágneshez beszélőre és megkérdezem.

7 hozzászólás “Geréb Ágnes, kurva anyád.” bejegyzéshez

  1. Az otthonszülési mozgalom semmi más, mint a hazai egészségügy elégtelen színvonalának kihívására adott rossz válasz. Ha elégedetlen vagyok az autószerelőmmel, akkor mikroszinten lehet az a válasz, hogy otthon buherálok, de nem szabad meglepődni, ha a teljes autószerelői szakma haragját váltom ki ezzel, illetve a közlekedésbiztonsági szempontokat érvényesíteni hivatott szervezetek üldözni fognak.

  2. http://www.economist.com/world/europe/displaystory.cfm?story_id=15671546

    korántsem állítom, hogy én akarnék/mernék ilyet valaha, de az, hogy mi a fasznak van szükség erre – as such -, az szerintem pont nagyon világos egy olyan rendszerben, ahol az ellenőrzött, de kényelmes körülmények nem hogy a defaulttól vannak igen-igen messze, hanem csak nagyon kevesek kiváltsága, viszont defaultból együtt járnak egy csomó abszurditással, aminek semmi köze sem az ellenőrzöttséghez, sem a kényelemhez.

  3. Az sem igaz, hogy aki keres az ne találna olyan intézményt, ahol az ellenőrzött nem azt jelenti, hogy ki van kötve a szülő nő meg a gyereke is a falhoz, hogy keveset mocorogjon. Kétségtelen, hogy nincs sok ilyen hely, és nem ez van mindenhol de lehet normálisan és felelősen gondolkozva is a – mai szóhasználattal élve – alternatívat választani.
    http://www.szoptatasportal.hu/node/1267
    Ha meg mégis a saját szőnyegemen szülök akkor akár mit is mondd a velem lévő bába vagy akárki, ha kell, a mentőautó tetején egyensúlyozva követem a frissen kipottyantott gyerekem. Még ha börtönbe csuknak bábástul, akkor is.

  4. És nem tartom a választás lehetőségét semmiféle kiváltságnak sem. Az megy ezekbe a kórházakba szülni, aki akar.

  5. te lipi, hol hallgattál te olyan zenéket, mint az “Erdős Péter, kurva anyád”?

  6. igen-igen, aki keres, az talál. és az keres, aki elég nagyvárosi/megyeszékhelyi, elég tehetős, és főleg elég tájékozott. persze nyilván az otthon szülést is ugyanezek választják + a társadalmi skála másik vége, de ők bába nélkül. ezt most csak arra mondom, hogy nem ez a default, amit a rendszer nyújt.

    nem a ti döntéseteket támadom, jul, meg pláne nem az otthon szülés mellett kardoskodom (mondom, én sem választanám). viszont rendszer-szinten teljesen érteni vélem, hogy mi szükség erre, éppen a fennálló status quo teszi extra veszélyessé azzal, hogy a támadja és nem befogadja/ellenőrzése alá vonja.

    a konkrét esetről pedig: http://www.szules.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=247:tajekoztatasul&catid=1:friss-hirek
    geréb ágnes szerint nem oxigénhiány volt, és pont azért nem ment a mentővel a mama, mert máshová akarták vinni, mint a babát. nem tudom, hogy ő igazat mond-e, lehet, hogy nem, de ezt például nem mondta be a kossuth rádió, amitől rögtön féloldalas a hír. mindenesetre a forráskritikai ösztönöm mindenképp arra uszít, hogy az establishment közléseit ne vegyem fenntartások nélkül készpénznek, mert nyilvánvalóan ellenérdekelt fél, és erős boszorkányüldözős klímát érzékelek.

    és izé, please don’t take it personally, hisz generally mondom : )

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.