While 1<2.

Múlt héten átbringáztam Ijburgba (mint az közismert), megnézni a környéket nappal is. Elég hasznos közvetlen szomszédságunk lesz: a ház aljában egy bringabolt, a szembeházban pedig egy paki csirkés. Ha van erőd megkerülni a házat (de ez már vagy 30 méter), akkor kávézó, Albert Heijn (helyi Spar) is akad, meg minden, ami egyébként a nyugodt élethez kell.

Bementem a bringaboltba, kérni egy 15-ös kulcsot (angolul wrench, hollandul moersleutel), miután a repüléshez le kellett szerelnem a bringáról a pedálokat, és a magammal hozott kis tábori készlettel azért annyira jól nem tudtam meghúzni (ami pedálnál nem előnyös). Kihoztak egy — nem viccelek — fél méteres, 3 kilós villáskulcsot. Akkora erőkart biztosított, hogy Adél is simán meghúzta volna a pedálokat — ha fel bírta volna emelni!

Érdekes volt egyébként a bringabolt: minden izében egy bringaboltra emlékeztetett a raszta (ránézésre exfutár) szerelősráctól a sportbringa plakátokig, egy dolgot kivéve: kizárólag ezt a tipikus holland citybike-ot lehetett ott kapni.

De abból vagy 50 félét.