((888(((. (A zifjusági 444 margójára.)

Etimológiailag (is) vicces ez a Habony Árpád-féle leendő 444 klón. Nem tudom biztosan (nem tudhatom), hogy a 444 név honnan jött, de ha tippelni kell, akkor a “!!!444négy” féle exklamációs fordulat túlzott (ám divatos) használatából a twitteráti, meg még korábban az IRCáti, meg a mindenféle chatáti meg belső indexes levlistáti által.

Ezt a logikát követve a 888 az ez lenne: (((888nyóc, ami meg mi a faszt jelent? (Semmit.) Esetleg ha elé tennénk egy “:”-t, így:

:(((888nyóc

Így végülis passzol egy magyar állami portálhoz, legfeljebb a kormányzati szándékhoz nem.

A lényeg persze nem ez. A lényeg az, hogy amíg a neten ugyanúgy elérhető minden külföldi hírforrás, és adott lesz minden eszköz a fact checkingre, és amíg a kormányzati kommunikáció akkor sikeres ha olyan minőségben és hangvételben tolja, mint a Magyar Rádió vagy a köztévé, addig nem lesz sikeres magyar kormányzati online híroldal.

Persze a siker is relatív. Mert ha az olvasottság nem is számít, kormányzati reklámpénzeket, meg kormányzati kommunikációt lehet kizárólagosan egy ilyen portálnak szállítani. Olvasni senki nem fogja, de saját értékrendje szerint (mondjuk bevételét tekintve) sikeres lesz. És akkor majd jöhet a MTI-n keresztül a sikerjelentés, hogy

Sikert sikerre halmoz az új kormányzati hírportál :(((888nyóc

És mégvalami: ha már a sikeres koppintás a cél, lehetne a portál neve !!111!!!. Angol billentyűzeten tökéletesen működik, a célközönség meg úgyis egyre inkább külföldi kiosztásról nyomja…