Szokásos éjjeli menetrend: megint én lettem Morgófelelős, ami többnyire abból áll, hogy ott fekszem a TV előtt a kanapéban, kutyus pedig szintén, de úgy, hogy valamije lehetőleg rajtam legyen. (A testkontaktus, ugyebár.)
Aztán egy negyed órája elkezdett mocorogni, a jelek szerint elunta a TVzést (nincs is már műsor a 3 magyar fogható igazságon, úgyhogy csak a kéket nézhette, ami a TV defaultja hangyaháború esetére), feltápászkodott hát, elment inni jó sokat, majd kikéredzkedett udvarra pisilni (ez jó, az utóbbi napokban nem nagyon volt hozzá kedve, és lássuk be, nem is nagyon volt mit, mert nem ivott), aztán felbaktatott anyámékhoz, én meg szintén (mármint szintén fel, de a saját lakosztályba), megírni az éjjeli postot. Régen ilyenkor kezdtem neki az edzésprogramnak (az éjjelinek), most erről, azt hiszem, leteszek. (Ha sikerül magam összeszedni rá, nagyon büszke leszek.)
És amíg nem, egy újabb mérlegvonás (az év vége kevés lesz hozzá, már látom; részletekben kell intézni): 2003-ban kezdtem el használni a levelezőprogim (most éppen Thunderbird, akkoriban szimpla Mozilla) adaptív spamfilter funkcióját, és 2003 az év, amikor erre igazán szükségem lett. Bazzeg, ma kaptam kb. 90 emailt (csak a személyes accountról beszélek itt, a cégesen amúgy is szerveroldali szűrés van már, thx to lipi), és abból 81 volt spam.
Aztán még 4 rendszerjelentés, és a maradék a ham. Elbaszott egy dolog lett az Internet ebben az elbaszott évben (korábban is az volt már, de idén végképp), visszasírom az időket, amikor kezdtem az egészet. (Nem a szakmát, az nem volt olyan rég; a felhasználást.)
Azt hiszem, a legjobb, ha már most elkezdem kondícionálni magam arra, hogy mindenki befordul év végére, jobban, mint eddig valaha. A világ is elbaszott egy hely lett, a Net csak ennek a vetülete, mint mindig. (Felmerül a kérdés persze, hogy valójában melyik a vetülete a másiknak.)
Azt hiszem, jövő tavaszra megint nagyon aktuálissá fog válni a szakmaváltás, át a bringásfutár-bizniszbe. Bivanbi, velem tartasz?
Jó éjt, szia elbaszott karácsony, kíváncsian (?) várjuk, mit tartogatsz jövő (elbaszott) évre.