Életem legdrágább szemüvege.

Az utóbbi 2 hétben kb. 2-3 naponta fellépő fejfájás végre elég motive volt ahhoz, hogy elmenjek szemüvegológushoz (avagy optikészhez) és megnézessem, hogy wtf.

A lényeg az, hogy öregszik a szemem és az eddigi dioptriák mellé most prizma és cilinder is bejött (ennél már csak a Kőröshegyi völgyhíd görbül hülyébben), hála a sok számítógépezésnek, stressznek, nemalvásnak, és a kialvatlanul stresszesen számítógépezésnek. Mindez életem (eddigi) legdrágább szemüvegét eredményezi, nem is mondom meg mennyibe kerül. (Sokba.) De remélhetőleg a fejfájásaim elmúlnak.

A vicc az, hogy mindezt a dioptriás bringás-síelős napszemüvegemen is alkalmazni kell, hogy értelme legyen (váltogatni prizmás és nem prizmás között nem nyerő), úgyhogy az még egy összeg lesz, ha a német Adidas központ megmondja, hogy ezzel a modellel pontosan mit lehet amúgy megcsinálni.

És persze ez nem javítja a szememet, csak kompenzál, hogy ne fájjon tőle a fejem. Evileg azonos életmód mellett szépen tovább romlik majd, úgyhogy némi módosítást kell vinni abba, ahogy a gépnyomást csinálom. Pl. igyekszem összegyűjteni a munkával kapcsatos gondolkodnivalókat, és azokat aktív bambulásban végiggondolni, mert az pihenteti a szemet. Aztán a telefonhasználatot, bármilyen okos is az Android, minimalizálni kell, mert kicsi képernyő, közel van, ergo még jobbak fárasztom ezeket a befele néző szemizmokat — ami persze nem azt jelenti, hogy visszaállok Motorola F3-ra, de azt biztosan, hogy itthon inkább netbook és asztali gép lesz használva, a telefon marad úti eszköznek, akkor nézek rá, amikor szükséges. Reggeli kávé netbookkal! És azt is minél messzebbről nézem.

És le kell állnom minden hülye orvosi vizsgálat leblogolásával… ja nem.

(Maga a keret egyébként szakítás az eddig nálam megszokottakkal.)

16 hozzászólás “Életem legdrágább szemüvege.” bejegyzéshez

 1. gsuveg szerint:

  na mutast, hogy nez ki ?

 2. lipilee szerint:

  @gsuveg
  majd ha megvan, most még csak megrendeltem :)

 3. attty sőt ATTTY szerint:

  Vígasztald magad: majd tovább öregszik, és kb. 45 felé már a pc-hez, kütyükhöz nem kell a Te örökölt nyavalyádban.

 4. deejayy szerint:

  Lézeres szemműtét garival. Lehet, hogy olcsóbb. :)

 5. Boros Adam szerint:

  szoktal neha direkt messzire nezni? szemerobikozni? en szoktam. tok jot tesz, egy ido utan erzed ahogy lelazul a szemizmod. probki.

 6. Boros Adam szerint:

  ezt vmi poggram cinaja?
  amugy most nezem a nagy profilkep, nice, gratulalok _fatter_ ! ;)

 7. Lippai Mihály szerint:

  Itt még valami bug van… A FB-on a blog kommentjével Lipi kisbabás képe jelenik meg az ősz, szőrös fejem helyett.

 8. a lúj szerint:

  -10-es szemmel már nem sok újdonságot tartogat az élet e téren. :)

  Egyszerre ne csináltasd meg mindkét szemüveget, mert lehet, hogy nem fogod bírni, a mindenféle kanyarmódosítókat (illetve akár el is mérhették, de ez már az én sztorim lenne).
  nekem egy szemüveg cirka százesszeh kerettel, az egészségpénztáramat nagyjából erre gyűjtögetem.

 9. Boros Adam szerint:

  szerintem kell ahhoz facebook connect (ahhoz facebook app kell) és neked engedélyezni kell az appot, hogy a nevedben postolja a komment..
  a blogon én csak sima kommentelési lehetőséget látok, nem látom sehol, hogyan engedhetném neki, hogy a facebookra is küldje a nevemben azt. ha meg nem engedem, “magától” nehogymá küldje, nem örülnék :)

  ez valami minimál snippet mágia lesz, aminek az eredményét látjuk iten.

  (van amúgy facebook comments social plugin a developers részben, nem vágom hogyan muködik pontosan, azér enm akarom osztani a kb-észt..)

 10. Lippai Mihály szerint:

  Sőt, áldozz be még 1500-at és méresd meg máshol is. Ennyi bajt nem örökölhettél.

 11. Ádám Lippai szerint:

  Szemüveg hülyeség. 20 év fölött szépen meg kell műteni, járóbeteges műtét, altatás nélkül, 2 napig fáj, egy hét után már intenzíven használhatod minden gond nélkül az új 0-ás szemed :)
  nem olyan ez mint 10éve

 12. Gergő Lippai szerint:

  elgondolkodtató ez a műtét dolog; mennyibe kóstál mostanság? (a probléma egyébként az, hogy ez a romlás nem áll meg. tehát elvileg 5-10 év múlva megint szemüveg kéne, vagy egy újabb műtét…)

 13. Ádám Lippai szerint:

  ha jól tudom 150k körül van egy szem

 14. Lippai Mihály szerint:

  Észnél kell lenni. Kérdezd Ritát. Tudod, 1x már volt téma – 10 éve (jó nem, 5)

 15. Ádám Lippai szerint:

  nekem 3 ismerősöm csináltatott, 1 még nagyon régen az elején (10éve), kettő most
  szerencsére jól sikerült mind (mondjuk 10 éve a műtét utáni pár hét szenvedés volt neki)

 16. Lippai Mihály szerint:

  Évente, két évente is kellhet új! A műtét dolgot régebben – emléxel – én elleneztem, de komplex, kétfelől örökölt hibákra már jó lehet körbejárni a témát, kiszűrve a marketinget, felkutatni a szemműtéten átesett ismerősöket.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.