Mobil post.

Image007.jpg Mit tanultunk ma?
A barnacukor (B hiedelmeivel ellentétben) kamu: fehércukorból készül, karamell (égetett fehércukor) hozzáadásával. Az a bizonyos „folyós” barnacukor pedig ezen felül lime-ot, meg még valami bigyót tartalmaz.
Azt is megtudtuk ma, hogy Bratislava mindkét elterjedt neve szláv eredetre vezethetõ vissza – ennek alátámasztását rád hagyom.

4 hozzászólás “Mobil post.” bejegyzéshez

  1. A kamu barnacukor igen. Az igazi kamucukor viszont a fehér. Ami viszont barnából készül. De a legkamubb kamucukor a barnából készült fehér, amit utána bekamuznak, barnává.

  2. héhahó, ennél azért nagyobb controversyre számítottam! linkeket kérek, bizonyítékot, stb. ennél provokatívabb már nem tudok lenni!

  3. A cukorgyártás során a finomítási eljárás az, ahol kifehéredik a cukor, amikor már minden lószart kivonnak belőle. (Én eddig úgy tudtam, hogy a mésztől fehéredik ki, de mégse teljesen) A barna cukor ezek szerint koszoscukor, a kristályok belsejében lévő zárványoktól színes és ettől is kevésbé édes.
    Egy KFKI-s linkkel beéred, Tes? Ja, és a lime itt persze meszet jelent, nem zöld citromot, ezt nem is értem, minek lenne a cukorban citrom? Szerintem a csomagolástervezésnél is elcsúszott ezen valaki:)
    http://www.kfki.hu/chemonet/hun/eloado/kemia/cukor.html
    http://www.itdg.org/html/technical_enquiries/docs/brown_sugar.pdf

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

To respond on your own website, enter the URL of your response which should contain a link to this post's permalink URL. Your response will then appear (possibly after moderation) on this page. Want to update or remove your response? Update or delete your post and re-enter your post's URL again. (Find out more about Webmentions.)