Mobil post.

Image007.jpg Mit tanultunk ma?
A barnacukor (B hiedelmeivel ellentétben) kamu: fehércukorból készül, karamell (égetett fehércukor) hozzáadásával. Az a bizonyos “folyós” barnacukor pedig ezen felül lime-ot, meg még valami bigyót tartalmaz.
Azt is megtudtuk ma, hogy Bratislava mindkét elterjedt neve szláv eredetre vezethetõ vissza – ennek alátámasztását rád hagyom.

4 hozzászólás “Mobil post.” bejegyzéshez

  1. A kamu barnacukor igen. Az igazi kamucukor viszont a fehér. Ami viszont barnából készül. De a legkamubb kamucukor a barnából készült fehér, amit utána bekamuznak, barnává.

  2. héhahó, ennél azért nagyobb controversyre számítottam! linkeket kérek, bizonyítékot, stb. ennél provokatívabb már nem tudok lenni!

  3. A cukorgyártás során a finomítási eljárás az, ahol kifehéredik a cukor, amikor már minden lószart kivonnak belőle. (Én eddig úgy tudtam, hogy a mésztől fehéredik ki, de mégse teljesen) A barna cukor ezek szerint koszoscukor, a kristályok belsejében lévő zárványoktól színes és ettől is kevésbé édes.
    Egy KFKI-s linkkel beéred, Tes? Ja, és a lime itt persze meszet jelent, nem zöld citromot, ezt nem is értem, minek lenne a cukorban citrom? Szerintem a csomagolástervezésnél is elcsúszott ezen valaki:)
    http://www.kfki.hu/chemonet/hun/eloado/kemia/cukor.html
    http://www.itdg.org/html/technical_enquiries/docs/brown_sugar.pdf

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.