Nyooltube status update.

nyooltube.com is a proof-of-concept for live flash streaming at the moment. being proof-of-concept means the video stream might be offline from time to time – these are the moments I’m testing in a local environment. we can say it’s in pre-alpha stage.

Ahogy írtam, offline lehet időről időre. Most is ez van, helyi hálón tesztelem, próbálom kiismerni a ffmpeg és az ffserver lelkivilágát.

Az egyszerűség kedvvért (és persze for teh record) idézem, amit Szántó Gábornak küldtem ma reggel:

de jó tudni, hogy a YouTube 384 kbps-en nyomja. kezdem kiismerni a ffmpeg-et (…), és most már tudok 15 fps-en nyomni streamet úgy, hogy nem eszik 300 kbps-nél többet.

a problémám konkrétan az, hogy a kép jellege miatt egyszerűen képtelen vagyok rendes minőséget elviselhető fps-en nyomatni. korábban is észrevettem már, hogy ha a saját fejemet veszem fel, akkor normális a minőség, a nyool viszont sokkal többet elvisz. ez valszeg azért van, mert a nyool szegényke sokkal részletgazdagabb (maga a ketrec, a háttérben színes baszok, stb.), ettől meg a ffmpeg tömörítés kénytelen q25-31 körül menni – most a kontrollomon kb. lego minőségben van a nyool, netre nem alkalmas.

Összefoglalva: minimum 8 fps-re szeretném emelni a framerate-et (ideális esetben 15 fps), viszont max. 320 kbps-ben maximálva a konzumált sávszélességet.

További érdekesség, hogy a flv player időnként eldobja az agyát, és befeketül. (Tippe szerint a kimaradó frame-ek teszik.) Ha ráklikkelek, megy tovább. Swf-ben nincs befeketülés, viszont nem olyan pontos, mint a (gondolom framerate kontrollt formátumszinten implementáló) flv.

A “Donate” gombot külső tanácsra tettem ki az oldalra.

3 hozzászólás “Nyooltube status update.” bejegyzéshez

  1. olyannyira pre-alpha, hogy eddig én még egyszer sem csíptem el a streamet (kb. ötször próbáltam az első postod óta) ;)

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.