A Gmail-Google+ integráció legnagyobb baromsága.

A Gmail-Google+ integráció legnagyobb baromsága ez:

Screen Shot 2015-01-16 at 15.35.38

 

Lássuk mi történik itt, halmozatilag:

  • Valaki írt egy emailt az Androidportal.hu központi emailcímére, kobaknak – az ő címlistájában a központi emailcím “kobak” néven fut, és ez így részemről rendben is van, náluk Kobak az Androidportálos kapcsolat, valaki másnál meg én.
  • Igenám, de egyszer a múltban valaki (valaki más, azóta is szidjuk időnként) összrendelte az én nevemmel (illetve: Lippai Gergely nevével — aki nem én vagyok) a portálos központi címet Google+-ban azáltal, hogy betette egy Google+ Circle-be. Fuck me !$%&!$;!
  • (Megjegyzés: én Lippai Gergő vagyok, nem Gergely, ezen tényre egyébként valami különös okból kifolyólag valamelyest kényes, tehát aki összerendelte a kettőt, egészen biztosan soha nem beszélt velem, vagy legalábbis nem mutatkoztunk be. Valami lelkes PR-osra tippelek.)
  • A Google+ fogta magát, és az én, vagy akár a központi cím megkérdezése nélkül összerendelte a címet a “Gergely Lippai” névvel. Ettől aztán nem lehet őket eltántorítani, képtelenség megváltoztatni, ez a cím a Google rendszereiben mostantól ezalatt a név alatt fut.
  • És persze a full circle ott jön, hogy mindezt visszaintegrálták a Google+-ba, tehát szegény Szandi rendelhetibazmeg Gandhihoz is a címet, az akkor is “Gergely Lippai”-ként fog tooltip-ben feljönni az inboxomban.
  • És a tiedben is.

Így lesz az [email protected] “kobak”, de igazából “Gergely Lippai”.

Because Google+.

2 hozzászólás “A Gmail-Google+ integráció legnagyobb baromsága.” bejegyzéshez

  1. Ja, van egy ismerős aki azóta Holokauszt Emlékévként szerepel, most legalább el tudom magyarázni majd hogy miért :O

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.