Az milyen elbaszott álom (visszaaludtam kicsinyeg), hogy a főnököm maga Szaddam Huszein volt (ez akkor igazán érdekes, ha tudjuk, hogy amerikai cégnek dolgozom), aki ül az irodánkban a CEO helyén, és zombikat alkalmaz, akiket Bulgáriából rabolt el?
Úgy kezdődött, hogy ki kellett mennem céges útra Bulgáriába, vittem az exnőmet és a digitális gépemet is. Exnőt valaki megölte, később belőle lett az egyik zombi, a fényképezőmet meg ellopták, de visszaloptam, és rohadt nagy kommunista épületeket fényképeztem ködben. (Nem tudom, vannak-e ott ilyenek.) Közben 1984-szerűen folyamatosan szólt valami ilyesmi duma az utcákon, és minden épületen grandiózus lelkesítő képek voltak munkásokról. (De ilyen 10×20 méteresek.)
Aztán elkezdtem keresni exnőt, és valahogy kiderült, hogy Szaddam “alkalmazza” őket itt, Budapesten, úgyhogy bementem a munkahelyre, ahol mindenki ugyanott ült, ahol a valóságban is, csak mindenki zombi volt, és rohadt. (Érdekes módon nem voltam meglepve, hogy mindenki zombi, és nem voltam beszarva, hogy Szaddamtól készülök kiszabatítani valakit, de pl. gondoltam ilyesmire, hogy utánajártam valami papál, hogy hogy kell “visszahozni” egy zombit: be kell balzsamozni…)
Szóval odamentem Szaddamhoz az íróasztalához, és kb. annyira voltam megilletődve, mintha a valós CEO-hoz mennék oda (nem nagyon), és beszélgettünk, közben elgörbítettem a pisztolya (maroklőfegyvere) csövét (az elgörbítettem tulajdonképpen nem fedi teljesen a valóságot: inkább összegyűrtem a fegyvert), később még jól jöhet, aztán megmutatta a DVD-it (volt neki egy valami orosz focistáról, meg a Klicskókról), és mondta közben (persze indirekten, mert arra tereltem a szót), hogy exnő sajnos annyira szét van már csúszva, hogy hamarosan “visszaadja az anyatermészetnek” (így, szó szerint; magyarul beszélgettünk egyébként), és akkor elég tanácstalan voltam, hogy hogy szabadítsam ki a csajt, és itt kb. felébredtem. (De nagyon sokat beszélt.)
Álom-tudósok, mit jelent ez?
(Mellesleg meg milyen dolog az, hogy alszom hajnali kb. 1-től fél6-ig egyszer, aztán 8-tól fél2-ig? Teljesen fel van borulva a bioritmusom, beszélnem kell a gurummal.)