Dishonor.

Rá kellett jöjjek, hogy jövő héten itt a Gyűrűk Ura (dishonor, disrespect a forgalmazónak, hogy csak jövő héten, kenjétek a hajatokra a rohadt szinkront gyíkarcok), és én addig el akartam olvasni a Babó-t. (Ez a címe, asszem. Ami Bilbóról szól, az a könyv.)
Tekintve, hogy nem találom sehol, attól tartok, ez elmarad. (2003 általam leggyakrabban olvasott szerzője egyébként Joseph Heller, de erről egy későbbi alkalommal szólnék majd.)
A másik, amire rá kellett jöjjek (még korábban), hogy megkkora szopó, nincs egy rendes mp3 archívum a világon. GNUtellát használtam eddig, de most már az se, a DC++ meg csak aktív módban műxik, és azt én nem tudom bevállalni. És nem is arról van szó, hogy a zsírúj anyagokat akarom lerántani a netről. Nem mondom, hogy egyetértek a kiadókkal, de OK, mondjuk, hogy elfogadom, hogy meg kell venni a zenét boltban, mert egyébként illegális. (Persze inkább iTunes-on tolnám.) De én ilyen zenéket akarok letölteni, hogy MC Hammer, meg KLF… Csak pár régi, kedvenc nagy számot. (Ezek egyébként pont lejöttek még, és mondhatom, Hammer Too Legit To Quit c. száma Sepultura által előadva istenkirályul szólna, egy második Roots.) Szóval ez mekkora köcsögség, hogy meg vagyunk fosztva a régi zenéktől egyszerűen azért, mert a béna kiadók egyetlen fegyvere az, hogy bezáratják ezeket a helyeket. (Ilyen viszonylag gyorsan romló előadókat meg egyértelmű, hogy már sehol nem találni.) Akkor adjátok ti ki, faszarcúak, vagy (még jobb) csináljatok ti egy webes archívumot. Az nektek is olcsó, és nekünk is jó lenne. Nyilván ez soha nem fog bekövetkezni, cserébe az se fog soha bekövetkezni, hogy megveszek egy hígfos másolásvédett CD-t. (Meg egyáltalán CD-t 5500 Ft-ért, mondanám, de ilyen azért talán-talán előfordul.)