Ez direct mailben jött


Ez direct mailben jött nkem. Ti is elképzelitek, ahogy ülök a fürdőkádban és adminisztrálom a világot? Üzenem a reklám készítőinek, hogy:
1. A rendszergazdák ennél sokkal absztraktabb gondolkodással rendelkeznek. Nekünk nem kell ilyen szájbarágósan magyarázni képileg, hogy mi merre mennyi, mi jobban értjük a metaforikus jelentését annak, ha a pasi helyett egy meztelen csaj vidám abban a kádban. Szóval: pinát az informatikai reklámokba!
2. A szereotip rendszergazda (az előbb “rendergazda”-t írtam, jól jön majd ez egyszer máskor, ha a grafikusokról, vagy a Gyűrűk uráról lesz szó) szerint többnyire mindig lényegtelen az öltözködés. Sőt, bizonyos kirívó esetekben a fürdőkádban ülés is. Bár az igaz, hogy ha egyszer ráveszi magát és beül, viszi magával a laptopot, hogy elérje a WEB-et.
(Természetesen nem magamról, vagy bármely rendszergazda ismerősömről beszélek, hangúlyozottan sztereotip rendszergazdáról, amivel ez a ki szösszenet operálni szándékozik. Se én, se a rendszergazda ismerőseim nem vigyorognak így, és rajtam kívül a hajukat is megfésülik, ha ennyire elaludták.)