Technikai jellegű bejegyzés. Nem tudom,

Technikai jellegű bejegyzés.
Nem tudom, mi van napok óta a freemaillel, de kb. napi 70 hibaüzenetet kapok a szerveremtől, ami pár (asszem talán 5) percenként leránt onnan pár (asszem 3) accountot. Hülye auth errorok, de nem állandóan, levelezés tehát működik amúgy, csak sok a szemét miatta. Még jó, hogy nem kell a fél Internetet megterhelni velük, hogy eljussanak hozzám. (Én meg küldöm ívben /dev/null-ba…)
Tegnap kipakoltam a primary nameserverünket (a leendő primary nameserverünket) datacenterbe, és kicsit biztonságosabbá tettem, mint a mostani volt (van). (Az elngedhetetlen chroot jail, plusz pár másik dolog, eljárás 2 helyről összeollózva. Howto majd jön, talán, a többivel.)
A másik, amit nem értek, hogy hogy lehet az, hogy az mp3-maim (-aim?) másolás közben hibásak lesznek. Esküszöm arra, ami szent, hogy így van (igaz, szerencsére ritka), pedig vincsin belüli (esetleg hálózaton keresztüli) másolás, elvileg maximálisan hibavédett, nem? Ha nem, ez miért nem történik mondjuk a titkosított emailjeimmel? Vagy ez is egy hülye hiedelem, personal urban legend, és mindig is hibásak voltak, csak nem vettem észre?
Life is a cookie.