Telefontéma.

(És igen, időközben megejtettem a hátam közepére telepített maya piramis megvakarását, mi mással: a Cool Head Clan CD-tokkal.)
Szóval akarok új telefont venni. Szerettem a kis Siemens ME45-ömet, amíg működött rendesen, de így két év után már nem az igazi, meg kopott is, a gombokról lejött a festék, pestis, halál, vér. (Sajnálat és Bánat, ahogy azt kell.)
És akkor bejön a fogyasztói társadalom, mint Mary. (Mármint hogy “along”. Még a “Lip, mint Better Man”-szimbólum jut eszembe ehelyütt, úgyismint asszociatíve (szigorúan árisztokratikus hanglejtéssel), de mivel nyilván senkinek fingja sincs a kitekert asszociációs láncomról, bezárójelez(t)em a megjegyzést, ha mégoly terjengős lett is. Lett légyen, meg ilyenek. Ma igyekszem többet nem terjengni, se fellengni.)
Szóval nem tudok dönteni. Esélyesek:
– Sony P900,
– Motorola V600,
– Nokia 6230,
– Siemens S65, bár ez még egy hónap, mire ideér.
Árban messze nem így néz ki a sorrend, de szerencsére az árral kevésbé kell törődnöm, valószínűleg bármelyiket megkapom ingyé’, vagy olcsóé’. Viszont mindegyiknek van hátulütője: a Sony baromi ronda, a flip “rossz fele” nyílik, továbbá amennyire olvastam nem egy térerőbajnok. A Motorola egyszerűen fos, kizáró ok nálam, hogy nincs neki (ismétlem, nincs neki) külön SMS-memóriája. Nokiát a 6210 óta igyekszem elkerülni, DENY policy van, ahogy Guska fogalmazott találóan, biztos, mert Nokia, hogy teli van durva rejtett bugokkal, amik a használatot gátolják. (Mellesleg a Nokia az, amire talán még pénzt is kéne áldozni, ha.) A Siemens S65 pedig egyrészt időbe telik, másrészt a Siemensekkel megvan az a problémám, amit a Nokia valahogy nagyon jól lekezelt: hogy elég hamar szarul néznek ki. Egy N6310 ma is gyönyörű, szemben a ME45-tel, ami akkor jól nézett ki, most meg senki nem mondaná meg róla, hogy mi mindent tud. Ja, és lefogadom, hogy a Siemens software-ben még most se lehet minden névhez külön hívócsoportot rendelni. Ezen kívül a flipes telefonok flipesek, ami tuti letörik. A legesélyesebb a Nokia, de nagyon félek tőle, a bugok miatt, továbbá valószínűleg durván túl van árazva, mivel Nokia és mivel vadiúj modell, és ez már csak önmaga miatt is idegesít.

Nem ragozom, ilyesmin vergődöm, szabadidőmben. Ha valakinek van tapasztalata valamelyikkel, szívesen látom.