MSN Post.

Az archívumnak: azokat a napokat is most éljük (1-2 hete, és egyre inkább), amikor az MSN elkezdte baromi agresszíven beindexelni az oldalt: a forgalom majdnem 10%-a abból származik, hogy valamelyik MSN bot itt mászkál. A cél gondolom a Google lenyomása, talán egy-két évvel később érdekes lesz, hogy most kezdődött, átéltük.
Anno, 97-ben kezdtem el archiválni a mailjeimet. Azt hiszem jelentős részük sajnos egy rossz helyen kiadott rm *-nak köszönhetően már nincs, de emlékszem, amikor úgy 2002 magasságában megnéztem az első adag Internetto-hírlevelet, amit kaptam. (Akkor még asszem hetente ment, vagy én kértem digest-ban, nem tudom.) Nagy események voltak akkor: a Compaq megvette a Digital-t (DEC-et) – ma már a Compaq se létezik, befalta a HP. Akkoriban vette meg (később) a Time Warner-t az AOL… Baromi nagy fúziók, és mekkora volt a hype minden ilyen szarság körül! Akkor még ment a nagy dotkom-lufi fújása. És akkoriban kezdte el lenyomni az IE a Netscape-et… Annak is mekkora következményei lettek: egy évekig tartó, szart se érő per, viszont egy nyílt forráskódú böngésző, illetve most már kettő (a Firefox-szal), amik funkcionalitásban megverik az IE-t, és bizonyítják, hogy ez egy működő fejlesztési alternatíva. (Sajnos szakmailag kimaradtam ebből… Amikor a rendszergazda volt a világ ura.)
Megpróbálom előbányászni ezeket az archívokat, hátha mégis léteznek… Aztán csinálok nekik külön rovatot.

Úgy látom, az írási kedvem már visszatérőben. Most megyek, és megválaszolom a nem kritikus (munka-related, óje) emileket, amiket felhalmoztam a napok alatt.