Quest for Bata.

Emlékeztek még a sztájliszt kolleginára? Ma se aprózza el: a felső ugyanaz a sárga top, de ezúttal a szoknya totálpiros (FF0000). Szeret a végletekben élni.
Úgy működik ez a színbelövés egyébként, hogy nézem kolleginát, ami már magában se egy nagy élmény, és a GIMP-ben közben a csúszkákkal (Color Picker, vagy mi) próbálom belőni, hogy milyen színek vannak az éppen aktuális iszonyat-összeállításban. A végén mindig rájövök, hogy a kívánt szín egész egyszerűen az adott csúszka legvégén található. Ez az a pont, ahol megint rájöttem, hogy mennyire használható a GIMP. Most nem az, hogy van csúszka, az nyilván mindehol van. De a mód, ahogy keresztbe-kasul mutatja, hogy ha erre húzom, akkor ilyen szín lesz, meg a hexa kód, meg minden… Tökjó. (Most megnéztem direkt a Photoshop 8-at, mert amúgy kb. 5-nél elvesztettem a fonalat. A 8-ban sincs ilyen szipiszuupi színválasztós dialog. Van dialog, de nem ilyen jó.)
Bata, szent küldetésemnek tekintem, hogy a Photoshopot is lecseréljük nálad GIMP-re, mint az IE-t Mozillára. Érted teszem. Aztán találok valamit DTP-re is (Scribus, egyébként, csak még nem próbáltam ki), aztán vektorgrafikára, CAD-re, és aztán találok valami jobb (höhö) alternatívát a desktopodra. Tudod, olyat, ami működik. (Ezt most direkt a sznobizmus mondatta velem.)
Azt hiszem ez jobb megközelítés, mint az “Itt a Linux, szokj hozzá” felállás. (Addig gondolom még vagy kétszer úgyis megroskad a géped.)
Utsó információnak pedig idetenném ezt:
lipi@amenhotep:~$ uptime
10:06:48 up 6 days, 15:24, 19 users, load average: 0.00, 0.07, 0.14
Nem nagy ügy ez a 6 nap, hiszen ez csak egy munkaállomás. Csak úgy idetettem. Szerver uptime-ot babonából nem teszek ki.