Az a nap.

Ma volt az a nap, ami miatt az emberek nagy része nem szeretne rendszergazda lenni.
Egyrészt a főállásban nemkívánatos változások álltak be felettesek körében. Az emberi butaság és gonoszság sok mindenre képes.
A másik, sokkal érdekesebb, az Interware leállása volt. Valaki véletlenül megnyomott egy kurva nagy piros gombot, amitől a teljes datacenter leállt, benne 5 szerveremmel, ami közül 2 még most sincs teljesen köztünk. Nem irigylem most a szerverhoteles staffot, elég csúnya éjszakájuk lehet. (Még este 9 körül is az volt a telefonpolicy, hogy fogták, azt’ mellérakták a kagylót.) Azt azért vágjuk, hogy mik vannak ott: index.hu, Elender (volt; most már Euroweb), TV2, RTL Klub, meg hát a BIX, a magyar internet.
Annak a helyében meg végképp nem lennék, aki ezt okozta. Szép dolog egy többszörösen redundáns áramellátó rendszert ilyen szinten legyilkolni.
Az én maxra töltött telefonom este 9-kor megadta magát, lemerült az akksija. Kiváncsi vagyok, ők hány akksit zabáltak ma meg.
Szóval esti program ugrott, viszont aludtam egy kellemeset a parkban az Erzsébet téren. Holnap reggel pedig egészséges traceroute-tal fogom indítani a napot, aztán valószínűleg egy egészséges utazással a Szerverhotelbe, mert szkeptikus vagyok a gépeinket illetően.

Azt azért vágjuk, hogy ha kitettem volna a terveimnek megfelelően a lipilee.hu-t, akkor most semmi levelezésem nem lenne. A nagy döntések, talán véletlenek is.
Na, alvás, holnap szükség lesz rám sok fronton.