Socio spider.

Hot Duna.

Szociovámpír. (In a place close to you.) Az a fajta ember, aki nem bírja ki, hogy ne ismerjen minden közvetett ismerőst, illetve akkor még ismeretlent. Igazából ha netes zsargonnal akarom kifejezni, akkor a “socio spider” jobb kifejezés (vagy “socio crawler”, de az már túl geek-es), utalva a keresőmotorok indexelési metódusára. “Szociopók?” Veszel egy kontaktot, végignyalod az ő összes kontaktját, aztán a kontaktok kontaktjait. Gráfelméleti mélységi bejárást végzel. A feladat persze már elvileg is lehetetlen, a kontaktok száma végtelen, de te kényszeresen csinálod, és akkor persze nincs lehetetlen. (Pl. én is kényszeresen képtelen vagyok elfogadni, hogy már elfogyott a lerágható köröm. Ne menjünk bele, hogy ez mibe torkollik aztán. Csak felületet kapargatunk, ez az a fajta fórum.)
Ja igen, közben lelőttem: ez valszeg kényszerből mehet a dolog, a spiderkedés, együtt más kényszerekkel, azokat kiegészítve, illetve azokból táplálkozva.
Kívülről figyelni egész érdekes, és tulajdonképpen semmit nem von le a szenvedő (?) alany jóságából/rosszaságából: az overall képből.