Microsoft search vs. Spam Poison.

Emlékszünk még erre? (Ha nem, olvassuk el újra.) A dolog ugyebár arról szól, hogy a SpamPoison loop-ba kergeti a spammerek emailcímgyűjtő robotjait, emiatt a spammerek hatékonysága csökken (túl nagy terhelés, rengeteg fake cím), kevésbé fogja megérni spammelni.
Na most nézzük meg ezt: ez a MSN search találati oldala, ha beírom, hogy “lipilee”. A legszembetűnőbb dolog a Google keresés ellenében az, hogy a találatok többsége a SpamPoison oldalakról jön. (A Google korrekt, használható eredményeket ad, még ha mondjuk a régi BME-s oldalam is köztük van.)
Most idéznék a legelején említett postból:
“A másik aggodalmam az volt, hogy ezzel a megoldással keresőmotorok is loop-ba kerülnek, mivel azok is végignézik a linkeket az oldaladon, de van egy lényeges különbség: a keresőmotorok jóindulatúak. Ha beteszel egy tagot az oldal elejére, akkor a jófej robot itt abbahagyja a munkát, a spammer geci robotja meg nem. Ezek a fiúk betették a meta infót. (Szerintem egyébként el fog jönni az idő, ha még nem jött el, amikor a Microsoft új keresője elkezd agresszíven indexelni mindent, ami a keze ügyébe kerül, hogy lenyomja a Google-t, na akkor majd ők is beloopolnak.)”
És eljött, bazmeg, eljött az az idő. A Microsoft keresőmotorja szemmel láthatóan baszik a META-ban neki átadott információra, agresszíven indexel minden szart, ami az útjába kerül. Igaz, hogy használhatatlan lesz a keresőszolgáltatás, de hát ki nem szarja le, amikor százcsillió oldalt indexel be, többet, mint a Google. (Mert ne legyenek kétségeink, el fog jönni az az idő is, amikor a Microsoft elkezdi ezt marketing formájában nyomni.)
Egy kicsit örülök, hogy hozzájárulhattam a MSN search motor loopba zavarásához is. Végülis ez is csak egy spam engine.
Úgyhogy még egyszer: mindenki linkeljen SpamPoison-t.