Linspire Insider.

Hát ez kurvajó: amiért részt veszek az IRMA project-ben, kaptam egy Insider tagságot a Linspire-től. (Mindent letölthetek, még a Linspire Five-0-t is, pedig az még egy hónapos sincs, jár vele Click ‘N Run tagság, szóval fasza enba lettem.) Srácok, hamarosan Linspire-testimonialt olvashattok tőlem!
Bár magát a cuccot nem próbáltam, baromira tetszik az, ahogy a Linspire megközelíti az üzletet: közvetlen, ügyelnek a közösségi jelleg megtartására, családtagnak érzed magad, nem csak ügyfélnek, mint más üzleti disztróknál. Ha elfogadom azt, hogy az üzleti disztrók léte szükséges (mondjuk, hogy igen, mert a támogatás, stb.), akkor azt hiszem én a Linspire mellett teszem le a lantot. Egyszer már írtam Michael Robertson Linspire-alapító (illetve akkor még Lindows-alapító) hírleveléről, a Michael’s Minute-ról: már akkor is bejött a közvetlen stílusa (mostanában kicsit marketingesebb jellegű, de én elnézem neki: ebből él), meg a szerintem szimpatikus hozzáállása az iparhoz, a jó meglátásai (tudjuk, ugyebár: ő volt az MP3.com alapítója is, azzal szarrá gazdagította magát, nem olyan rossz a szimata tehát), és most ezt a fajta kommunikációt látom átjönni a Linspire-tól is. Ez szimpatikus.
Bocs tehát a rengeteg linkért ebben a postban, amitől úgy néz ki az egész, mintha átrombolt volna rajta valami MS reklámtartalom-generátor, de az érzékeim azt súgják, hogy Michaelre érdemes figyelni. És most az ölembe csöppent a lehetőség, hogy leteszteljem, mire büszkék ők. Érdekes összevetés lesz az egyik legnagyobb aktuális szabad disztró hype Ubuntu ellen küldeni az egyik legnagyobb fizetős disztró hype Linspire-t. A fő kérdés ez lesz: érdemes-e pénzt feccölni disztróba, vagy használjunk szabad alternatívát?

(Eszembe jut egyébként az a Michael’s Minute, amikor Michael megtudta, hogy Hollandiában egy titkos üzlet keretében a Microsoft 156 millió EUR értékben akar lenyomni a kormány torkán egy szerződést. A dolog, mint említettem, kiderült, Michael meg fogta magát, és írt egy nyílt levelet a holland miniszterelnöknek, amiben ugyanazt kínálta, mint a MS – 6 millió Euroért. I love your balls!)