Sípolások.

Ott van ugye a router sípolása. Nagyon magas frekvencia, sejtem, hogy mindig sípol, de én nem mindig hallom. Állandó sípolás, illetve hálózati forgalom esetén szakadozik. (Vagy pillanatokra annyira megnő a frekvencia, hogy megintcsak a nem hallható tartományba esik.)
Aztán ott van a digitális kamera sípolása. Amíg tölt, csöndben van, ha kész a töltéssel, elég alacsony frekvenciájú, állandó, jól hallható hangot ad ki. Ha kiveszed az akksit, de nem húzod ki a töltőt, a frekvencia kicsit nő, de még hallani és (szubjektíve) sokkal idegesítőbb lesz.
Telefontöltők, Siemens és Nokia. Mindkettő szabályos (de egymástól különböző) időközönként, különböző hangmagasságokban sípolgat, ahogy nyomják az impulzusokat a telefonokba, illetve gondolom akkor, amikor éppen nem. Bár halk eszközök, talán a leghalkabbak mind közül, az ágy mellett vannak, ezért idegesítők lehetnek.
CRT monitor, különösen, ha belül már poros. Állandó, hangos sípolás, ha be van kapcsolva (elalvás lőtt, amikor még nem ment el aludni a képernyő), még rosszabb. Szerencsére már LCD-m van, ez csöndes.

Egyszer kitaláltam, hogy attól fáj időnként a fejem, mert túl sok sípoló eszköz van a közelemben. Nyilván ami nem sípol, az is ad ki magából hangot, csak túl magasat: nem hallani.

Egyszer kihúztam minden sípoló kütyüt a falból.