Virus on Linux!

El se merem mondani, mekkora lamer dolgot műveltem az előbb a virtuális gépben futtatott Windows 2003 Serveremben, amikor megnyitottam egy emailben érkezett readme.txt screen savert.
Upsz, hát nem elmondtam?
Mentségemre legyen mondva, soha nem szokott érdekelni, hogy milyen vírusok jönnek mailben: vírusszűrés van minden szerveren, ami köztem és a gonoszok meg az Internet-felhő közt van, de ez a cucc az O2-n keresztül jött. (Így se érdekel különösebben, lévén GNU/Linux user.) Az is mentségemre legyen mondva, hogy már abban a pillanatban, amikor duplán rákattintottam (ez kb. az a pillanat volt, amikor észrevettem, hogy a txt file-om screen saver), már tudtam, hogy ez hülyeség volt, és azonnal lőttem ki a virtuális gép hálózati interface-ét. (CPU-használat egyből ugrott 100% -ra.)
Hogy most mi lesz? Semmi. A Windows 2003 Server image-nek mennie kell, letörlöm, kicserélem. 1 olyan task-om van, amihez ez kell, úgyhogy igazán nem vesztek semmit. Heck, egy ideig még több helyem is lesz.
A GNU/Linuxomon.

(És persze látjuk, hogy a cím csak a Blikk-jellegű féligazság-marketing egy szép példája: mert a vírus tényleg Linuxon (GNU/Linuxon) futott, csak volt közte egy virtuális gép és egy Windows is…)