Project management project.

Úgy néz ki, hogy eszpee javaslata alapján a phpCollab nyert a “Project Management” projectben. Kipróbáltam a GForge-ot, ami jó, de overkill, a phpGroupWare-t, ami nem olyan jó, mint a GForge, de még mindig overkill, a PHProjekt-et, ami “sikoltva menekülj” kategória, a dotProject-et, ami majdnem befutó volt, de a phpCollab jobbabb, és még egy pár dolgot, amiknek a nevét se jegyeztem meg. (Rengeteg lehetőség van egyébként, érvényesül az open source azon rákfenéje, hogy boldog-boldogtalan nekiáll fejleszteni valami sajátot, ami aztán 0.1beta állapotban megakad, mert elfogy a lelkesedés. Fejlesztők, ha open source projektet kezdenétek, először nézzetek körül a neten! Aztán inkább csatlakozzatok egy már meglevő projekthez, ami a profilotokba vág, sokkal jobb végeredmények születnek így.)
Érdekes továbbá a phpCollab blogjában ez a bejegyzés, mert egy mondatban összefoglalja a szipiszupi php-alapú forum engine-ek legnagyobb hiányosságát:

“This is the 4th time that phpBB plus was hacked, I’ve liked a lot that forum but we can not check every single day if a new XSS o bug is discovered and if there is patch to download.”

Ezek a projectek ugyanis olyanok, mint egy ementáli sajt, és a kedvenc riposzt erre a hiányosságra az szokott lenni, hogy “hát frissíts”. Csak hát az ember amikor ezt haszálni szeretné, az nyilván azért van, mert nincs ideje a sajátját megírni, nemigaz? (És ilyenkor persze, lásd fent, többnyire a legjobb ötlet egy már meglevőt használni.)
Na, de ez messzire visz, gondolja mindenki tovább maga.