Alegria.

(Saját elveimet sárba tiporva kéz-, illetve arckrémezés után, per krémes kézzel írom e sorokat. A lustaság nagy úr.)

Tegnap viszonylag véletlenül megtaláltam a Cirque du Soleil társulat Alegria show-jának dalát, gondoltam mást is érdekel. A lusták kedvéért: ez az a dal, amire Geszti Péter megírta a Magyarország című opust. Idézem őt magát Oláh Ibolya site-járól:

A dal eredetijét René Dupéré szerezte Alegria címmel. A szerzőre, vagy művére figyeltél fel?
Nem ismertem korábban a kanadai francia szerzőt. New Yorkban láttam a Cirque du Soleil “Alegria” című előadását, ami egy hihetetlenül magas színvonalú, nem hagyományos cirkuszi show. Nincsenek állat-számok, csak artisták, zene, tánc és fantasztikus díszlet, jelmez. A zene, s benne a rendkívüli hangú Francesca Gagnon éneke annyira magával ragadott, hogy megvásároltam CD-jüket. Legalább 4-5 szám megmozgatta a fantáziámat. Végül a címadó dalhoz írtam egy szöveget már a múlt év nyarán.

Igaza van: a Cirque du Soleil tényleg a világ legkreatívabb cirkuszcsoportja (sárga irigység, hogy ő látta őket élőben), mégis: nem vagyok biztos benne, hogy egy országot szimbolizáló dalt feltétlenül nyúlni kéne. Igen, bevallottan, értem én, de akkor is kilóg itt a lóláb, nem?

5 hozzászólás “Alegria.” bejegyzéshez

  1. En nem vagyok benne biztos, hogy olyan mely meggyozodesbol irodott ez a dal. Sokkal inkabb a penz es a fame motivalhatta..

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.