Mit tanultunk ma?
A barnacukor (B hiedelmeivel ellentétben) kamu: fehércukorból készül, karamell (égetett fehércukor) hozzáadásával. Az a bizonyos „folyós” barnacukor pedig ezen felül lime-ot, meg még valami bigyót tartalmaz.
Azt is megtudtuk ma, hogy Bratislava mindkét elterjedt neve szláv eredetre vezethetõ vissza – ennek alátámasztását rád hagyom.
4 hozzászólás “Mobil post.” bejegyzéshez
Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.
A kamu barnacukor igen. Az igazi kamucukor viszont a fehér. Ami viszont barnából készül. De a legkamubb kamucukor a barnából készült fehér, amit utána bekamuznak, barnává.
vö. kamu barnakenyér vs. igazi barnakenyér. résen kell lenni.
héhahó, ennél azért nagyobb controversyre számítottam! linkeket kérek, bizonyítékot, stb. ennél provokatívabb már nem tudok lenni!
A cukorgyártás során a finomítási eljárás az, ahol kifehéredik a cukor, amikor már minden lószart kivonnak belőle. (Én eddig úgy tudtam, hogy a mésztől fehéredik ki, de mégse teljesen) A barna cukor ezek szerint koszoscukor, a kristályok belsejében lévő zárványoktól színes és ettől is kevésbé édes.
Egy KFKI-s linkkel beéred, Tes? Ja, és a lime itt persze meszet jelent, nem zöld citromot, ezt nem is értem, minek lenne a cukorban citrom? Szerintem a csomagolástervezésnél is elcsúszott ezen valaki:)
http://www.kfki.hu/chemonet/hun/eloado/kemia/cukor.html
http://www.itdg.org/html/technical_enquiries/docs/brown_sugar.pdf