Firefox extesions.

Nem vagyok egy nagy Firefox extension guru, de most elegem lett az Indexből (illetve a gyakorlatból, hogy egy híroldal felzabálja a processzoridőmet) és feltettem egy Flashblock meg egy Adblock extensiont. Az Adblockban aztán gondolkodtam egy kicsit, mire rájöttem, hogy a wildcard itt nem .*, hanem szimplán * (én már alapból regexp-ben gondolkodom), de most már szép és jó minden, a világ egyensúlya helyreállt.

Feltettem egy Fasterfox plugint is ami elvileg a böngészési élményt hivatott performance-ilag új szintre emelni, de egyelőre azon kívül, hogy ott a jobb alsóban kiírja, hogy mennyi idő alatt töltötte le az oldalt, nem sokat érzek belőle.

Ami a jövőt illeti, áprilisban jön ki az Ubuntu Dapper Drake (6.04), amiben már bizonyítottan életre tudom kelteni a szipiszupi XJack-es zsírúj Atheros chipsetes 3Com wifizsugát, és ez azt fogja jelenteni, hogy lipilee ismét nekifut majd az Ubuntunak.

Fejjel.

7 hozzászólás “Firefox extesions.” bejegyzéshez

  1. Hajra az ubuntuval. Mar egy ideje en is azt hasznalok desktopon, ennek ellenere van bennem egy kis rossz erzes, hogy mi lesz szegeny debiannal…

    Kerdes: Ha mar “reklamozod” az adblockot, akkor minek az AdSense, ugyis letiltja mindenki. :-)

  2. hát igen, asszem ki kell adnom egy adblock lipilee edisönt, amiből le van tiltva az adsense letiltása :)
    érdemben válaszolva nem tudom, miért kell az adsense – sejtem, hogy nem lesz már sokáig.

  3. Nekem fel evig volt fenn, s 3 dollar volt az osszbevetelem. (bevallom kattintottam en is ra…vagy lehet, hogy csak en:-))

  4. adblock regexp egy-egy / jellel kezdve ez lezarva adhato az adblocknak, a’ la pcre.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.