Konvergál az XGL és az AIGLX.

Drojidnak “valahogy természetes”, szerintem viszont ez nem kis dolog: az XGL projekt változtatásokat vesz át az AIGLX-ből. Így persze tényleg nem valami sokatmondó, úgyhogy leírom máshogy: a Novell és a Red Hat kooperál, hogy szebb/jobb oprendszerünk legyen. És ez nem kis dolog, főleg, ha azt nézzük, hogy az XGL/AIGLX-ről van szó, amihez hasonló nem csak hogy a Windowsban nincs (de ott pl. vektoros ikonok sincsenek, lol!), de – ha jól tudom – a MacOS-ben se. Szóval nem kis dolog: nem két open source projekt kooperál, nem a KDE meg a Gnome kooperál, hogy jobb desktopod legyen, hanem két cég, a tőzsdén kompetitorok, de a célja mindkettőnek a mi felhasználói élményünk fokozása – büszke vagyok rátok, Novell és Red Hat, könnycsepp a szemem sarkában.

Drojidot egyébként azért emlegettem fel, mert kis csapatunkból ő az, aki valóban kipróbálta a GLX-et, az ő gépe körül állt áll-leesve az egész IT különítmény, és rángatta a zselészerű ablakokat hülye vigyorral az arcán, meg rakta ki a videót két desktop sarkára, hogy a 3D-effektet tesztelje.

Egy gondolat “Konvergál az XGL és az AIGLX.” bejegyzéshez

  1. Drojid így érezné természetesnek, mert drojid nagyon naív, de kis (szív) akkumulátora tele van hittel és bizalommal.
    Azt nagy dolognak érezném, ha mondjuk az Apple és a Microsoft csinálna hasonlót (lehet, hogy csinál, de nem hiszem).
    Ez viszont más, az XGL-t megnyitotta ugyan a Novell, de ha minden jót megpróbál beletenni és nyílt szoftverként fejleszti, akkor az övé is marad. Érted, nem fogod forkolni, amikor mindenben el vagy maradva vele kapcsolatban, és aktívan folyik a fejlesztése is. Először nem értettem, miért jó megnyitnia, de most azt gondolom, hogy ezért. Ha zárva tartotta volna, akkor nem vehette volna át a klassz dolgokat opensource dolgokból, és lemaradt volna, így meg mindig ő marad az a Novell, akinek az a qrvajó GL desktopja van.
    De lehet, hogy ez hülyeség :-)

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.