Egymás nyakába borul a Linspire és az Ubuntu.

A desktoplinux.com jelentése szerint egymás nyakába borul a két nagy kedvencem, az Ubuntu és a Linspire, és az Ubuntunál is beindulhat majd a CNR szolgáltatás. Személy szerint sose tartottam nagyra a CNR-t, két okból:

  1. I am a biatch of Apt (Aptitude);
  2. bár az ötlet jó lenne arra, hogy egységsugarú felhasználók dolgát megkönnyítse, a CNR repo elég szedett-vedett, nagyon sok csomag van, és csak kevés van igazán belőve a rendszerhez. (Kevesebb, mint az Ubuntu repositoryban.) Ez nyilván inkább globális Linspire probléma (és ebből a szempontból a CNR nagyon jól működhet az Ubuntuban), de az egyszerű felhasználót jobban összezavarja, mintha egy Apt toolban, mondjuk Synaptic-ban kéne kavarnia.

Jelenleg az Ubuntu site-on levő szavazás állása az igen fele mutat, de csak kicsit, úgyhogy bármi lehet még, stay tuned.

Egy gondolat “Egymás nyakába borul a Linspire és az Ubuntu.” bejegyzéshez

  1. Szerintem jo otlet. Igy az altalad egysegsugarunak nevezett felhasznalo is elboldogul majd egy _ingyenes_ linux disztribbel.
    Masreszrol meg ujabb beveteli forras lehet ez valamelyik linux projektnek, amit remeljuk kesobb majd visszaforgatnak abba.

    Aki meg eddigis debian/ubuntut hasznalt, annak ez tok mindegy. Linspire-t is amikor kiprobaltam elso dolgom volt az apt megheggesztese, mert nekem (is) az _a_ csomagkezelo.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.