A .Net vége? (A “.Net vége” cikk vége?)

Mire jó az RSS, ugyebár. Olvastam még tegnap egy érdekes cikket arról, hogy a Vistából teljes egészében kihagyták a .Net-et, és ebből a cikk írója arra következtet, hogy a MS beismerte, hogy a JAVA győzött a .Net felett és szép lassan elhagyja az egészet. Azt akartam igazából írni, hogy ennek kicsit örülök: emlékszem, hogy anno a .Net megjelenésekor ott volt a levegőben a para meg a feszkó, hogy vajon a MS le tudja-e nyomni a világ torkán a saját alternatív-zsírúj megoldását egy technológiában, és hát úgy néz ki így sok évvel később, hogy nem.

Kerestem volna a cikket (eredetileg itt volt), de “no data found”, úgyhogy előtúrtam az RSS entitást:

Microsoft Abandoning .Net?

British programmer Richard Grimes studied a prerelease version of Vista and came to the conclusion by its absence that Microsoft has lost confidence in .NET and no longer plans to use it to write its own software. “Microsoft appears to have concentrated their development effort in Vista on native code development. In contrast to PDC03LH, Vista has no services implemented in .NET and Windows Explorer does not host the runtime, which means that the Vista desktop shell is not based on the .NET runtime. The only conclusion that can be made from these results is that between PDC 2003 and the release of Vista Beta 1 Microsoft has decided that it is better to use native code for the operating system, than to use the .NET framework.”

Hát erre is jó az RSS: ha valamit kitörölsz, attól az még ott van a sok RSS olvasó cache-ében.

2 hozzászólás “A .Net vége? (A “.Net vége” cikk vége?)” bejegyzéshez

  1. Teljesen teves a cikkiro kovetkeztetese. Az MS a .NET-et nem fogja elhagyni, sot a Vistaban mar gyarilag benne lesz a 2.0-as runtime. Mas kerdes, hogy az mikor fog megjelenni :) Mindossze annyi tortent, hogy a Vista alkalmazasait eloszor .NET-ben akartak megirni, csak valoszinuleg rajottek, hogy akkor tenyleg az eredeti speckoknak megfelelo gep kene neki (sok GHz, meg 2G memoria) es akkor nem venne a kutya se. Utana ezheztertek es rajottek, hogy op.rendszert hagyomanyos c-ben vagy c++-ban erdemes irni. Viszont a mindenfele szamlazo/keszletnyilvantarto stuffokhoz + nagyvallalati kornyezetben (ahol droidok irjak a kodot) idealis a kornyezet. Es mellesleg a Javanal sok szempontbol jobb.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.