Protected by tradition.

Bár már nagyon régóta megvan, és még régebb óta kint van, most sikerül csak megnéznem a Corporation-t. (Egy kevesebb, mint féllábú rendszeren: valamit nagyon eltörtem a preemptivitással a kernelemben, ablakváltásra akad a low latency rendszer.)

Kicsit alterglobos propaganda-szagú (Noam Chomsky iszonyú okos és nagyon jó dolgokat mond, de abban a szerencsétlen helyzetben van, mint én a csajokkal: rólam mindig az jön le, hogy sértődött vagyok, vagy cinikus, vagy meg akadom dugni az illetőt, róla meg az, hogy antiglobalista, meg anarchista), viszont gondolatébresztő.

A fő kommunikált megoldás egészen érdekes: “everything should be pwned” – nyilván nemzetközi és lokális kormányzati akarat nélkül lófaszt se ér, és amennyire ismerhetjük már a világ működését (és most speciel tényleg cinikus vagyok), ha be is következnének a szükséges változások, akkor is a korporációk szája íze szerint történnének… Kíváncsi vagyok, mikor lesz annyira humánus (humanista) egy korporáció (illetve mind), hogy ezt a változást rendesen vigyék keresztül… (Sose? Mikor?)