Lighttpd virtual hostok.

Az előttünk álló hét a Critical Mass hete: a Statgép összesítése szerint a site összetettben a hetedik leglátogatottabb, blog kategóriában második. (Első az iWiW gépházblog.) Ez természetesen (eddigi tapasztalataink szerint) mostantól napról napra fog növekedni, ugrásszerűen.
Ami még érdekes, az az Alleycat, mert ott is megnőtt a látogatottság ám, nem kicsit. (Pl. a Chuck Norris matricák miatt, meg amiatt, hogy a Száni mindig együtt említi a két oldalt.) Ninjáék (illetve hát mi) jelenleg összesítve (szintén Statgépen) a tizenkilencedik, blogok között ötödik helyen állnak.

Ehhez jön persze hozzá mindenféle bannerletöltés, amit a Statgép nem mér (mert szimpla fileok), majd lesznek ilyenek saját statisztikában, de a bottom line az, hogy a két blog együtt kb. pont lenyomja (illetve hol pont lenyomja, hol nem) az iWiW blogot, vagyis a jelenleg két legfontosabb, egymással szimbiózisban élő bringás közösségi oldal látogatottabb, mint bármi más!

Ennek terhelés vonzatai is vannak, ezért mától az Alleycat is lighttpd alatt van kiszolgálva, külön IP-n. A nameserverek folyamatosan állnak át, a simple virtual hosting már dübörög, ha pirosat látsz, sikíts.

5 hozzászólás “Lighttpd virtual hostok.” bejegyzéshez

  1. thttpd -> lighttpd valtas okai? meres divat?
    igaz en is a light-ot reklamoztam, de azert erdekel minden tapasztalat.

  2. nagyon egyszerű: thttpd statikus tartalmat tud, lighty pedig fastcgi-n keresztül php-t is futtat, márpedig mindkét oldal ezt használ. (Drupal, ugye.)
    az meg, hogy Apache-ról miért váltottam, egyértelmű.

  3. ja, nem tudtam h thttpd nem tud php-cgi -t, nagyon szormenten erintettem csak

    aranyos az a simple vhost v milyen beallitas is, elegendo a megfelelo nevu alkonyvtart letrehozni…igazi unix filozofia, minden file :)

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.