Kihelyezett tudósítónk jelenti.

A Dewsbury Bo Concept boltból jelentkezem. Tudtad-e, hogy Alfred Bo és Alfred Concept dán bútorasztalosok közös vállalkozásáról van szó? Alfred Bo családjában van más híresség, a család fekete báránya, a kis Ram, akit már egészen fiatal korában a továbbtanulással zaklattak szülei:

– Ram, már megint milyen jegyeid vannak, azt hiszem bemegyek az iskolába beszélni a tanáraiddal.
– Hagyd anya, ez az én háBorúm.

Így esett, hogy Ramot kicsapták már a gimiből (nem volt a család legélesebb eszű tagja, szó se róla), és számára csak egy kitörési lehetőség maradt: a sereg.

A Bo-ban a netet belőni nem volt egyszerű, több okból is. Először is: a router be volt hülyülve. Amikor ezt egy resettel feloldottuk, nem tudtam, hogy kell keresgélni a 2.4 GHz-es tartományban. (Eddig nem nagyon szórakoztam wifivel.) Segítségemre voltak, a jövő kedvéért, ezek:

  • iwlist scan: listázza a környéken elérhető wireless hálózatokat és a főbb tulajdonságaikat, gyakorlatilag egy az egyben etethettem ezeket az infokat az iwconfig-nak. Futtatni csak “ifconfig ath0 up” után.
  • iwconfignak “rate auto”-t adok meg: eredetileg “rate 54M” volt, de egy ilyen gyenge hálózaton egyáltalán nem volt képes működni, még ha egyébként a router és a zsuga is támogatná.

3 hozzászólás “Kihelyezett tudósítónk jelenti.” bejegyzéshez

  1. Az, itt csak ilyenek vannak. Morlee, Cottinglee, Leeds, ezek szerintem valamit akarnak tőled.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.