Mintha egy másik bolyón járnék.

Ennyi hihetetlen információmorzsa egy hírrel kapcsolatban, figyedoda!

Pénteken a dán parlamentben konferenciát tartottak a nyílt szabványokról (figyedoda!), teljes részvétel mellett (figyedoda!). Morten Helveg Petersen, a parlament egy tagja tartotta a nyitóbeszédet, amelyben felvázolt egy határozattervezetet – ezt egyből le is blogolta (figyedoda!), kommentek nyitva (figyedoda!), hogy a köz is beleszólhasson a dologba. Az eredmény a B 103-as parlamenti határozat, mely a nyílt szabványok nyilvános szervek általi használatáról szól (figyedoda!). Nos, megszavazták – 113 igen, 0 nem. Figyedoda! Persze a Groklaw teljes hátteret biztosít a sztorihoz, kövesd.

Mikor lesz Magyarország is azon a bolygón, mint Dánia? Megmondom, itt mi lenne: az FSF és az LME aktivistái professzionális prezit tartanak egy informatikai államtitkárnak aki hajlandó volt őket meghallgatni, aki késve érkezik oda, és nem ért különben se az egészhez. Ezután szarik rá és az állam újabb évekre (újabb milliárdokért) meghosszabbítja a MS Campus szerződést, meg bejelent egy sor új MS megállapodást. Hát ez lenne.

Mondd, hogy van az új magyar kormányban nyílt szabványok felé igény/törekvés/kezdeményezés. Mondd, hogy van az informatikai vezetésünkben szakember. Mondd, és sorold.

2 hozzászólás “Mintha egy másik bolyón járnék.” bejegyzéshez

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.