Xinerama on.

Bekapcsoltam a laptopban a Xinerama támogatást (nem hardveres, az X.org tudja), úgyhogy ha akarom, két képernyőn dolgozhatok egyszerre. Könnyebben ment, mint gondoltam, persze a fontjaim valami obskúrús okból picik lettek, de ahhoz is csak a hülyejuzer lendület kellett, azaz nem xorg.conf-ban megmondani, hogy mekkora a font, hanem az ablakkezelőben összeklikkelgetni. Most már ez is jó, sőt, jobb, mint volt. (Se nem nagy, se nem kicsi – tökéletes.)
A probléma, amit ez felvet: miért kell nekem innentől asztali gép? (A GTA3-on kívül, persze.) Benne van a 2×200 GB RAID1, amire mindenképpen szükségem van, ugyanakkor ezen kívül nem sok okát tudom felhozni az alapvetően zajos gép használatának. (Ja, van benne TV kártya is.) Mert még ha softcore user vagyok, akkor is beledugom a laptopba a második (19″-os) LCD-t, egy 1337z0r USB-s billentyűzetet meg egy über egeret, aztán laptopmocskolás nélkül tolom rajta az otthoni munkát. A nagygép tehát max alapvetően statikus vagy ritka dolgokra kell: TV, 200 gigás RAID tömb, esetleg a félévenkénti 1 hét játék.
Nehéz ügy, ráadásul a nagygépen nincs rendszer, ráadásul ha azt használom otthon fixen, akkor állandóan szinkronizálni kell… Jaj.

2 hozzászólás “Xinerama on.” bejegyzéshez

  1. USB2.0 tuner, USB storage basz rulz. Ha lenne elég pénzem, csak notebookjaim lennének :-)

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.