Faxtome.

Fax szerver betelt. (Már ez a betelés is megér egy misét: anno, amikor (még én) telepítettem azt a gépet, belehákoltam a HylaFaxba, hogy .pdf-ben írjon ki minden beérkezett afxot egy directoryba és csináljon egy log entryt belőle, hogy kitől, milyen telefoszámról, mikor, hány oldal, stb. érkezett. “Majd kitalálom, hogy archiváljuk okosan”, gondoltam akkor, az info meg legyen meg hozzá, ugye. Na ez volt 2003-ban, azóta – a log meg a folder tanúsága szrint – kb. 12000 faxot kaptunk. Kell-e mondanom, hogy sose foglalkoztam újra az archivált faxokkal, valószínűleg 2 nap múlva már nem is emlékeztem arra a folderre. Ezek töltötték most meg a /home-ot.)

Közelebbről megnézve a dolgokat találtunk egy 7 gigás partíciót, teli zenével, még a boldog időkből (2003), amikor volt céges webrádió. Mint minden rendes ember, ahelyett, hogy ezt fogalom nélkül kitakarítottuk volna, hogy tudjunk faxot fogadni gyorsan, elkezdtük ketten túrni a régi zenegyűjteményem egy szeletét, nem hagyatjuk kárba veszni. Így esett, hogy most Lamb-et hallgatok, de előkerült Mary J. Blige és a Pink Floyd is, és sok más régi kedvenc, amik jelenleg távol-otthon várják, hogy egyszer legyen türelmem velük valami hasznosat csinálni.
Most meg persze a régi zenéimmel (2003, getty! 3 éve!) jönnek a régi emlékek megint. A Lamb koncert, a régi Szigetek, a céges webrádió (ha innen nézzük, 2003 óta foglalkozom media streaminggel)…
A faxgép egyébként nem egy mai darab, az ilyeneket is szeretem: még Woody fut rajta, “Linux faxtome 2.4.20 #1 Mon Jul 21 15:04:02 CEST 2003 i686 unknown”, ez az uname (és ne legyenek kétségeink: az ott 2003 júliusa), és a mai napig éjszakánként lefut a playlist_for_the_masses script, ami az esetlegesen feltöltött új zenéket a Shoutcast playlistjébe illeszti… (Mindez egy Quantum Fireball vincsin fut! Ideje lesz lebackupolni.) Persze ez nem túl nagy idő: szintén jó szolgálatot tesz a print szerver, ami a cég első linuxos szervere 2000-ből, kisebb módosításokkal. Nem vagyok biztos benne, hogy Debian Potato-ról upgrade-eltük-e.

Oh, them good old times.

Egy gondolat “Faxtome.” bejegyzéshez

  1. es gondoltad volna-e, hogy akkor mar en is ott voltam… btw, most jul.1-en volt 3 eve (hivatalosan). oregszem banyek.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.