In the news today.

Röviden:

Nigéria megrendelte az első millió 100 dolláros laptopot. Egyrészt kudos Nigériának, kezdek hinni Kabir kollegának (aki szerint Dél-Afrika bekaphatja, ők csak a gyémánt meg a búok miatt gazdagok, az igazi király ország Afrikában Nigéria), másrészt kíváncsi vagyok, most mit mondanak azok, akik szerint a 100 dolláros laptop projekt halott ügy volt. (Voltak szép számmal.)

Drojid figyelmébe: a Microsoft és California jogászai bejelentették, hogy a helyi antitröszt perben történt megállapodás értelmében 1.1 milliárd dollárt fog kifizetni a California állam-beli ügyfeleinek. Tehát igenis létezik olyan, hogy a MS fizet, és – bármily meglepő – a MS is érvényesnek tartja magára nézve az adott ország/állam törvényes brendezkedését. Imho Európában is fizetni fognak, ha nem is ennyit.

A Gizmo Project rendszeres felhasználói (akik hálózaton belül is csinálnak 1-2 hívást naponta) 60 ország (köztük Magyarország!) vezetékes és 17 ország mobiltelefonjait ingyen hívhatják. Nem tudom, Michael Robertson ezt hogy intézte el, de hogy volt, hogy volt. For the record, az én Gizmo Projekt usernevem lipilee_hu, mostantól talán még online is leszek. (Update: Itt van, hogy hogy csinálta Michael Robertson.

Q: Can I really call the Pope on Gizmo Project?
A: Yes. His username is Pope_Benedict. Double click to call him. If he’s not online, right click and dial his home line (remember this is a free call).

Lol.)

Ha már itt tartunk, OpenWengo-t próbált már valaki? Azt mondja a leírása: “free alternative to Skype”. Miben alternatíva? Kötv hiszem, hogy a Skype hálózatát használja, vagy hogy a Skype-os kontaktjaimat tudom rajta hívogatni. Egy újabb SIP kliens ez? (Mindjárt utána is nézek.) (Az. Felejtős.)

3 hozzászólás “In the news today.” bejegyzéshez

  1. Jójó, majd ha TÉNYLEG kifizette a büntetés egészét, akkor térjünk vissza rá…

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.