Sylvester Stallone kalandjai Egerben.

Szóval: Eger, szombat-vasárnapi program, melyből a szombat fotózási helyszínek bejárásával telik, a Frank család társaságában. Az apropó a későbbi esküvő fotózása, de erről majd a megfelelő időben.

Eger kedves hely; nincs mocsok, nincs arcátlanul az arcodba tolt turizmus, kellemes helyek, kellemes árak jellemeznek jó kajákat és borokat.

Szombaton korai ebédet ejtettünk meg egy Dobó téri sörházban (Jul korábbi pozitív tapasztalataira alapozva), ami, a sör vs. Eger ellentéten kívül a “kajáljunk a főtéren” ötlet elvetemültségét is magában hordozza: lássuk, hogy ez olyan, mintha a Szentháromság téren próbálnánk meg decens áron decens kaját találni – teljes képtelenség. (Café Miró van ott – kösszép’, lol.) A lényeg tehát: Eger főterén remek ebédet vettünk magunkhoz (a mellékelt kép az antialkoholista Sly-ról itt keszült), a gorgonzolával borított jércesteak kellemes emléket hagyott bennem.

Szombat délután kezdtük a Szépasszonyvölgy felfedezését könnyed olaszrizlingek társaságában (“rizling – olasz, nem is rajnai”), aztán úgy döntöttünk, hogy az egész napos mászkálás (Nép-, illetve Érsekkert, Bazilika, stb.) után beiktatunk egy nappie-t az esti session előtt. Este pedig remek vacsit toltunk az egyik szépasszonyvölgyi étteremben (megint: turisztikailag frekventált hely jó vendéglátóipari egységgel – lász ilyet Budapesten?), tárkonyos vadmalacleves és valami tejszínes-citromos csirkés cucc, fehér bor (ha emlékeznék, milyen…) odafigyelős kiszolgálószemélyzet, bár az átlagnál magasabb koncentráció tirpákokból. Utána Juhász pincészet, bumm újabb rizling, éjfél körül ágy.

Vasárnap pedig reggeli a vendégházban, ezután Budapestig (és Nagyi palacsintázójáig) csak a Dobos cukrászda teraszán ettünk meggyes rétest (Jul), meggyes-joghurtos tortát (én), teát és forrócsokit (mert szakadt az eső). És ez is jó volt!

A hazaút pedig főutakon az autópálya helyett, csak Gyöngyösnél kanyarodtunk az M3-ra – itt az egyetlen fless a Mogyoródnál a forgalomhoz csatlakozó platós teherautó, rajta egy Toyota forma 1-es gép, elunták a versenyt és mennek haza, gondoltam. Persze lehet, hogy a helyi erők lopták frissen.

Egy gondolat “Sylvester Stallone kalandjai Egerben.” bejegyzéshez

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.