Trash day!

Sajnos elszámoltam magam kicsit, mert az ezerkettes zsigás, zőcségesmercis had csak holnap fog megjelenni távol-otthon lomjainak begyűjtésére – őket fotózni nem tudtam.

Bringával mentem ki pedig, nehogy megint feltörjék a sárkányt, mint tavaly ilyenkor, persze szembeszél meg minden, de erről már szólottam volt.

Ámde: zseniális dolgokat találni egy lomtalanítás alkalmával! Kb. 70-es évekből származó gyufa, nagyi stash-éből (újszerű állapotban, pl. van benne egy rakás igazi komcsi gyufa!), melynek egyik oldalán ennyi áll: “Gyufaipar”, másik oldalán viszont mindjárt egy kombájnt reklámoznak, minimalista megoldással: E-231 [itt egy egyszínnyomatos kép a kombájnról, kb. 2×1 cm méretben] Kapható az Agrárügyi Szövetkezet boltjaiban.” Valami ilyesmi. Zseniális! Előttunk a kép, ugye, ahogy Józsi a hétkerben megveszi a fröccs meg a Kossuth mellé a gyufát, majd — szikra az agyban! — átrobog a szomszédos agrárszövetkezeti boltba, a pultra — elnézést — bassza a dobozt: “Ilyet kérek.”

Aztán hazavezeti a kombájnját (ideális világban persze nem ismert a hiánygazdaság, az előjegyzés) a Mátyás térhez közeli kis lakásához, asszonyka értetlenül néz, hogy mit hozott az ura már megint…

Vigyázni kell az ilyen reklámokkal!

A mellékelt távbeszélő számla további érdekessége, hogy a második (talán kiállítási) dátum a kilencedik születésnapom.

2 hozzászólás “Trash day!” bejegyzéshez

  1. Gyerekkoromban egy több évfolyamos IPM gyűjteményt szedtem össze egy lomtalanításon, meg egy “kerékpár elsősegély” füzetet a ’30-as évekből. Megvannak ma is.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.