Ilyet se veszek: Mini koobox.

Pedig terveztem, a bejelentésekor egész jó választásnak tűnt a Mini koobox: Mac Mini klón, de rátehetem a magam kis GNU/Linux dolgait, csöndes, stb.

Aztán elszomorodtam, hogy még egy extra PCI slot sincs benne a Miro PCTV-mnek, de üsse kavics, veszek egy USB-t, gondoltam.

Aztán elolvastam a Linux.com review-t. Szerintem a Linux.com a saját hitelességét ássa alá azzal, hogy leírta ezt:

If you want a mini-PC form factor that’s Linux-compatible, the Mini Koobox seems to be one of the best values on the market.

Major BS! Mert mit nyújt ez az eszköz:

  • Drágább, mint a Mac Mini. (649 USD ez, 599 a Mac Mini.) Ez már magában röhej, főleg hogy
  • nincs benne WiFi, opcióként se, sehogy, plusz
  • nincs benne Bluetooth, opcióként se. Botrááány! Aztán:
  • A Linspire FireWire supportja is hagy kívánnivalókat maga után, de ezt még csak-csak kiküszöböli az ember egy Ubuntu installal. Mindenesetre blama, ugyanúgy, mint a srác által említett
  • probléma a nagyfelbontású monitorokkal. Aztán persze ez vagy igaz, vagy nem; nekem kicsit gyanús, elvégre itt egy Linux.com “szakértő”-ről beszélünk. Ugyan én speciel szarok rá, de
  • nincs benne iPod support. Szintén Ubuntu install a haverod, de akkor is: nemá’.

Szóval ez az eszköz, ne kerteljünk, egy szar. Akkor lenne érdemes megvenni, ha az árát is ennek megfelelően lőtték volna be, mondjuk a mindenkori Mac Mini 60-75%-ára. Így viszont inkább összedobok egy barebone-t, vagy marad a laptop. Csöndesnek az is csöndes, lassúnak az is lassú, de ugyanannyiba került, hordozható, nem rágja el a nyúl a hálókábelt… Jobb.

3 hozzászólás “Ilyet se veszek: Mini koobox.” bejegyzéshez

  1. te lee, ez a Miro PCTV megy pöccre linuxbul?

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.