Rob Levin, RIP.

Rob Levin (Lilo), a Freenode hálózat alapítója szeptember 12-én bringásbalesetet szenvedett (elütötték), és 16-án el is távozott. Freenode nélkül nagyon sok project nem ott tartana ma, ahol, az egész szabad szoftver közösség sokat köszönhet neki.

RIP.

Update: Alkalmat ad ez annak az élő figyelésére, hogy mi történik a virtuális világban egy efféle haláleset után. Azt már Steve Irwin esetén láttuk (már aki figyelte), hogy a Wikipedia perceken belül frissül az események fényében – nincs ez másképp most se. Ami viszont még érdekesebb: mi lesz Lilo blogjával? Az utolsó post június 20-ai (Debian Moves To OFTC, wow), vajon így marad, virtuális öröklétre szenderülve? Vagy lezárja egy rokon? A magam morbid módján kíváncsi vagyok.

Update 2006-10-03: Micsoda véletlen, a CNET közölt egy cikket a témában. Eszerint a levelezést általában meg lehet szerezni a szolgáltatótól (bár nem triviális: nem nagyon van egyelőre szokásjog), ugyanezen logika mentén elvileg blog- és egyéb jelszavakat is kiadhatnak (illetve célszerűen megváltoztathatnak) a szolgáltatók bírósági végzés, illetve halotti anyakönyvi ellenében (gondolom). A helyi gépekre meg marad a jelszótörés feladata. Tanulság (és Note to self): a halálos ágyunkon, vagy a végrendeletünkben lehetőleg diszklózoljuk a jelszavunkat, ne csesszünk ki az örökösünkkel – lesz elég baja.

2 hozzászólás “Rob Levin, RIP.” bejegyzéshez

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.