Del.icio.us bigyó.

A saga újabb eleme, többek javaslatára, a Del.icio.us szociális bookmark izé onlájn bookmark bigyója. (Webgettó, bazmeg, tudodmikor jegyzem meg, hogy ez most pontosan micsoda. És: igen, eddig nem használtam Del.icio.us-t. Sose.)

Már látom, hogy csak félig csinálja azt, ami nekem kell, vagy annyira se. Bookmarkolni ugyanis nagyon ritkán szoktam. Nálam a bookmark az az a link, amit állandóan használok: a blogom “blog this” linkje, a cégem adminfelülete, és a gyorskereséseim; ezeket akarom, hogy szinkronban legyenek, de értelemszerűen nem akarom a te orrodra kötni, sőt. A másik: szeretek (lévén textalapú csávó) fontosabb, gyakran használt linkekhez keywordöt párosítani a firefoxomban, hogy ne kelljen borzolgatni jobbra balra, csak F6-[keyword] és már pattan is. Del.icio.us-nál ezt is elfelejthetném (ugye?), hisz nem erre való.

A többi dolgot inkább megkeresem újra Google-ban, mondjuk kéthetente ha egy “hagyományos” bookmark beesik – lehet persze, hogy azért volt ilyen kevés, mert nem volt a gépeim között szinkronizálva, és ezen a téren pont a del.isö.sz bigyójára vágytam tudat alatt. Meglátjuk.

A “core bookmarkjaim” szinkronban tartása továbbra is nyitott kérdés, és továbbra is jobbnak tűnik subversion használata a célra, mint valami béta gyász.

Egy gondolat “Del.icio.us bigyó.” bejegyzéshez

  1. Saját tapasztalás, a delisusz jó. Firefoxban benn a gomb (TAG), ha teccik egy oldal megtaggelem, beugrik egy kisablak, ahova csak címkéket pakolok (vannak ajánlottak, meg gépeléskor feldobja az általad használtat is), meg esetleg valami megjegyzést és save. Onnantól mindig és mindenhonnan elérhető, címke alapján egy katt és megvan.

    A privát dolgok intim eltakarására meg ott a Private saving kapcsoló, ami minden új linknél beugrik és “This allows you to make individual bookmarks hidden from other users.”

    Ajánlott eszköz, szeretem is.

    Plusz van fasza linkrollja is, ha olyanod van, hogy beépítenéd a blogodba. Asszem itt: http://del.icio.us/help/linkrolls

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.