FM transmitter update, MPIO tartósteszt (halasztva, de magyarázkodva).

A kezdeti lelkesedés óta kicsit visszafogottabb lett a véleményem a kis FM adómról, amivel ugye autóban, ajtóban, frankóban.

A hibák, csak címszavakban:

 1. Zajos: nem tudom, hogy esetleg az autó motorzaja, vagy a MPIO valami belső zaja az ok (unlikely), valószínű, hogy egyszerűen az eszköz. Alapzaja van, ami még tiszta vétel esetén is zavarja a vásott zenei fülemet.
 2. Elmászik: városban, troli-, meg villamos-felsővezetékek alatt egyszerűen elmászik az adó, bejön a Kossuth, vagy csak az orosz zavaróállomás, elmúlik a sztereó, az élmény zavaró.
 3. Szivargyújtó-töltő: kb. 1 napig (se) működött, aztán újabb egy napig azt hittem, hogy az egész eszköz gajra ment, de szerencsére elemmel azért működik.

Mindenesetre a fenti hiányosságok miatt nem használom kopottra.

A végső megoldás csak az lenne, hogy lebontom (lebontatom) a műszerfalat és a rádió extra bemenetére ráköttetnék egy jack dugót.

MPIO fronton az a helyzet, hogy nem használom agyon. Úgy volt, hogy most majd Jul ír róla, mert elviszi – de nem vitte el, így tovább halasztódik a dolog.

5 hozzászólás “FM transmitter update, MPIO tartósteszt (halasztva, de magyarázkodva).” bejegyzéshez

 1. jul szerint:

  Hatha megkapom hamar, es akkor majd irok rola jol. Addig meg szedem a cavintont rendesen.

 2. katuska szerint:

  az én kis imádott kútyúm is zajlik, főleg mikrofonos felvételkor, de Bartók rádió is- ami ott ugyebár nem a legtutibb (pedig a magas tartományok már az éterbe szálltak ugyebár :-).
  De azért nagyon szeretem…

 3. dw szerint:

  én egyáltalán nem használom az enyémet.

  egész egyszerűen szar. vállalhatatlanul alapzajos és gyenge.

  az FM adó ofkorsz.

 4. attty szerint:

  ad 1.) az autódnak nincs motorzaja. Amig nem raksz be gyertyákat a dízelbe… :-) A transmittered számára meg azért sem lenne, mert csak a rádiód hall, a transmitter nem :-) Gyenge a jele, zajos lesz a vétel. (pont) Mint amikor Bp.-e OE1-re áll az RDS. (Na, én is mennyi rövidítést tudok?)
  ad 2.) elmászik az akármikor, akármitől előbb a hőtől, széltől, naptevékenységtől, csökkenő feszültségtől. A távoli külső műtárgyak csak valamely reflexiókat és velük interferenciákat hoznak létre. S míg a rádiód pll-szintézeres (na, ezt kapd ki!), a transzmitterben semmi frekv. stab. nincs, borítékolom.
  Add má ide kicsit, hadd szedem szét!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.