FM transmitter update, MPIO tartósteszt (halasztva, de magyarázkodva).

A kezdeti lelkesedés óta kicsit visszafogottabb lett a véleményem a kis FM adómról, amivel ugye autóban, ajtóban, frankóban.

A hibák, csak címszavakban:

  1. Zajos: nem tudom, hogy esetleg az autó motorzaja, vagy a MPIO valami belső zaja az ok (unlikely), valószínű, hogy egyszerűen az eszköz. Alapzaja van, ami még tiszta vétel esetén is zavarja a vásott zenei fülemet.
  2. Elmászik: városban, troli-, meg villamos-felsővezetékek alatt egyszerűen elmászik az adó, bejön a Kossuth, vagy csak az orosz zavaróállomás, elmúlik a sztereó, az élmény zavaró.
  3. Szivargyújtó-töltő: kb. 1 napig (se) működött, aztán újabb egy napig azt hittem, hogy az egész eszköz gajra ment, de szerencsére elemmel azért működik.

Mindenesetre a fenti hiányosságok miatt nem használom kopottra.

A végső megoldás csak az lenne, hogy lebontom (lebontatom) a műszerfalat és a rádió extra bemenetére ráköttetnék egy jack dugót.

MPIO fronton az a helyzet, hogy nem használom agyon. Úgy volt, hogy most majd Jul ír róla, mert elviszi – de nem vitte el, így tovább halasztódik a dolog.

5 hozzászólás “FM transmitter update, MPIO tartósteszt (halasztva, de magyarázkodva).” bejegyzéshez

  1. Hatha megkapom hamar, es akkor majd irok rola jol. Addig meg szedem a cavintont rendesen.

  2. az én kis imádott kútyúm is zajlik, főleg mikrofonos felvételkor, de Bartók rádió is- ami ott ugyebár nem a legtutibb (pedig a magas tartományok már az éterbe szálltak ugyebár :-).
    De azért nagyon szeretem…

  3. én egyáltalán nem használom az enyémet.

    egész egyszerűen szar. vállalhatatlanul alapzajos és gyenge.

    az FM adó ofkorsz.

  4. ad 1.) az autódnak nincs motorzaja. Amig nem raksz be gyertyákat a dízelbe… :-) A transmittered számára meg azért sem lenne, mert csak a rádiód hall, a transmitter nem :-) Gyenge a jele, zajos lesz a vétel. (pont) Mint amikor Bp.-e OE1-re áll az RDS. (Na, én is mennyi rövidítést tudok?)
    ad 2.) elmászik az akármikor, akármitől előbb a hőtől, széltől, naptevékenységtől, csökkenő feszültségtől. A távoli külső műtárgyak csak valamely reflexiókat és velük interferenciákat hoznak létre. S míg a rádiód pll-szintézeres (na, ezt kapd ki!), a transzmitterben semmi frekv. stab. nincs, borítékolom.
    Add má ide kicsit, hadd szedem szét!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.