Just works.

Plug and play, just works, és haverjai. A Del.icio.us bookmarkjaim közé már napközben felkerült a link, hogy a most megtalált gagyi webcam (a katalógus szerint a legalapabb Logitech webcam) hogy fog működésre bíratni Edgy alatt. Kis hákolás van a link mögött, de alapvetően egyszerűnek tűnt.

Aztán hazahoztam, bedugtam…

És egyből működött! Semm hackelés, semmi drivertelepítés, beállítgatás – egyszerűen megy.

Most akkor mondjátok meg, hogy Skype-on kívül milyen lehetőségeim vannak Windows és Ubuntu közti videochat megvalósítására? Nálam spec fent van Ekiga, ami ugye SIP és H.323, tehát valami ilyen irányban tök jó lenne elindulni. Jul (nagyon helyesen) a gyári MSN használatának gondolatát elutasítja.

4 hozzászólás “Just works.” bejegyzéshez

  1. Van egy nagyon igeretes project: http://www.wigiwigi.com/

    Bar most eppen az uj weboldal keszul hozza, valamint a regi forum se elerheto, nemsokara viszont ujra lesz minden, ha minden igaz. Sajnos amig nem kerul fel tartalom, addig ez a link nem fog sokat mondani azoknak akik meg nem hallottak rola. :) A regi tesztverziok szimpatikusak voltak nagyon, szerintem.

    Ugy latom most lesz linux valtozat is, mintha az anno nem lett volna, de lehet rosszul emlekszem.

  2. elvileg az amsn is támogatja a webcam-et. De elég beta volt, amikor még próbáltam…

  3. amsn-t megpróbáljuk. hogy 2006-ban miért van valaminek a Linuxos kliense Tk-ban programozva, azt nem értem (kurvaronda), de ha tudok videochatelni, megbocsátom. meg nekem úgyis ott az Ekiga, asszem.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.