Skype a WIP330-on.

Felhákoltam a Skype-os firmware-t a csodálatos (not!) Linksys WIP330-ra. Egyetlen firmware, az 1.01.00 (és nem az 1.01.00s!) tartalmazza a Skype-ot (és az MSN-t, de az senkit nem érdekel), utána gyorsan ki is szedték, gondolom licenszelési problémák, ki tudja, mindenesetre a voip-info oldalán már nem is elérhető a firmware, úgyhogy ha ilyen kütyüvel vert meg a sors, innen tudod letölteni a firmware-t. (Deeplink a .bin file-ra: bumm.)

A sikeres upgrade után (persze a WPA még most se működik, max WEP-es hálozaton tudod használni az eszközt) a menüben megjelenik a Skype ikon, rákattintva be is állíthatod a usernevet/passwordöt (figyelem: ha a Skype fut, a SIP-ről lejelentkezik; de “who needs it anyway”), aztán indulhat a Skype. Mivel a telefon Windows CE-n fut, a kontaktok tárcsázása felér egy kínzással, lévén az eszköznek nincs touch screenje, a Skype for Mobile viszont számít erre. Marad a csodás nyilacskát-kergetünk megoldás, ami a viszonylag kemény billentyűzet miatt nálam 5 perc hasnzálat után undort és hüvelykujjfájdalmakat váltott ki.

Hangminőség rendben, bár az SMC kütyü (amiből immár négyet hajtunk itt a cégnél – majd egyszer arról is lesz review) sokkal jobb, szebb is, kisebb is, a WPA-t is kezeli, és Qtopia-t futtat, gyorsabban.

A pár screenshot (lol) itt van ömlesztve.