Közösségi szolgáltatói probléma wiki.

Ilyen kéne, mint a $TITLE. Napom egy pontján meglátogatom a Kispad Yonekedes cikkének kommentjeit, ahol up-to-date információ van a Datanet ADSL-szolgáltatásáról. Nem kell Julnak (vagy nekem) hívogatni az egyébként is elég töketlen ügyfélszolgálatot, mert valaki úgyis megtette már, kommentel be a megfelelő helyre, én pedig tudom, hogy türelem, tornaterem.

Na valami ilyesmi kéne a többi ilyen problémára is. Amikor kb. két hete megakadt a BIX, akkor is mennyi telefonálást lehetett volna megspórolni egy olyan oldallal, ahol kint van, hogy “BIX probléma, dolgozunk rajta” – ehelyett mindenki hívja az account managerét a problémával, amit lát: hogy nem látja a szerverét, mi történik.

Hiányzik ez a fajta kommunikáció a magyar online életből, hogy az aktuális problémákról weben értesítsék az ügyfelet. A megoldás egy wiki lenne, ahova a felhasználók postolják azt, amit tudnak adott problémáról, ha már a szolgáltató nem.

2 hozzászólás “Közösségi szolgáltatói probléma wiki.” bejegyzéshez

  1. Jobb hijján a HUP fórumot szoktam elővenni, ha valami rothadás szag van. Ott elég hamar szóvá szokták tenni a globális problémákat. A DSL/Cable szolgáltatás hibákat már kevésbé.

    Persze egész más lenne, ha a szolgáltató mondaná valahol, hogy zizi van. Ne adj Isten egy üzemeltetői blogban, ahol le is írnák, hogy hogy hárították el halált megvető bátorsággal a hibát. Bólogatnék is, hogy jó-jó, becsúszik nekik minden valami hiba, de látszik, hogy mindennel meg tudnak kűzdeni. Azt hiszem jobban bíznék bennük, mint egy olyan szolgáltatóban, aki néha rejtélyesen elnémul, és nem lehet tudni semmit, hogy mi van.

  2. Mi lenne, ha Te telepítenél egyet? Nem olyan nehéz, még nekem is sikerült, pedig kétbalkézben verhetetlen vagyok. Van egy olyan patch is hozzá, hogy restricted tartalmat is vihetsz fel, ha a belső információkat is kezelni akarod. (Hogy aztán ez mennyire biztonságos, azt nem tudom, de ami belső információt tőlünk el tudnának vinni, azt amúgy is a hajukra kenhetik, inkább csak a forma kedvéért van védve.)

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.