Ian Murdock Sun-dolgozó lett.

(Az utóbbi két napomat hűen jellemzi, hogy folyton a “könyvjelző”-höz akartam menni. Ma értettem meg, miért mondtam mindig ezt: a “könyvelő” és a “közjegyző” szavak házasításának eredménye a képzavar. Ez volt a hétfő-keddi szórakozásom.)

Ian Murdock, az -ian a Debianból, belépett a Sun-hoz.

Ezzel egyidőben kilép a Linux Foundation-ből, viszont megtartja a Linux Standard Base-beli pozícióját.

Ide tartozik a gondolat Ian véleményéről a Debiannal, a gyerekével kapcsolatban:

The problem with too much process is you get into design by committee – you get into a situation where without strong leadership no one feels empowered to make decisions. Sometimes you have to make decisions that are unpopular; that’s what leaders do. What ends up happening in this committee mentality is that no leader feels empowered to make decisions unless everyone agrees with him. And since no one as the size of the organization grows ever agrees on anything, no decisions ever get made.

A Debian tehát túl demokratikus, hiányzik egy ember, aki adott esetben népszerűtlen döntéseket is hajlandó meghozni. A koncepció nem új a szabad szoftver világában, a neve BDFL, Benevolent Dictator for Life. Linus Torvalds egy BDFL, Mark Shuttleworth egy BDFL, Guido van Rossum egy BDFL, Larry Wall egy BDFL – és, úgy tűnik, a Debiannál is elkelne egy.

Egy gondolat “Ian Murdock Sun-dolgozó lett.” bejegyzéshez

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.