ATC2K hang.

Sajna mivel ma nem mozdulok ki (se bringával, se anélkül), nem tudom a konkrét featúrákat tesztelni, de azért bekapcsoltam az ATC2K-t, némi nyool footage lövése okán. Az első észrevétel az volt, hogy gyakorlatilag nincs hangja. Ez azért van, mert alapkiszerelésben az eszköz 10 lábig vízhatlan, és ennek részeként a (beépített) mikrofont elfedték egy óvszerszerűen vékony gumiszigeteléssel. Ez aztán azt eredményezi, hogy a “belső hangokat” (pl. amikor odakoppan a kamera valahova) tökéletesen hallod, a külvilágból viszont pont annyit, amennyit egy 10 lábig vízszigetelt mikrofonon keresztül: gyakorlatilag semmit. De fear not!

ATC2K robbantott

A megoldást itt leltem meg, és némi hákolást igényel a dolog: a mikrofont (a fenti robbantott ábrán a 21-es szám jelöli) egy kis műanyag fedő védi, ami két darab meglehetősen hülye háromszög profilú csavarral van rögzítve, ezeket némi feszegetés után (és kb. tönkretéve a kis háromszögeket) végülis az órás csavarhúzókészletem részét képező kisméretű csillagcsavarhúzóval sikerült kicsavarni. Szóval fedő leszed, alatta látható a kis fekete szigetelés, amit egyből el is dobtam azzal a felkiáltással, hogy ha nagyon kell a vízhatlanság, majd leragasztom – kívülről.

Az eredmény nagyon jó beszédrögzítés (teszteltük), és (állítólag) iszonyatos szélzaj, amikor tekersz. Szerintem viszont kb. ez az, amit elvárok egy kamerától – a szélzajos részeket úgyis zenével nyomom majd el.

Ide tartozik a hír (illetve inkább felfedezés), hogy a Samsung SC-X210WL, mint kiderült, wireless külső lencsével jön. Ez eléggé megdobja az értékét a szememben, és attól tartok, közel a dupla headcamezés ideje – de ezt majd még meglátom. Egyrészt messze nem mindegy, hogy 141 eurót adsz ki egy játékra, vagy 120 ezer forintot, másrészt jelenleg a Samsung oldalán se látom a terméket. Keep looking.

Update: Azért nem találom, mert nincs a piacon. A sajtóanyag szerint 2006 szemptemberében kellett volna megjelennie – a jelek szerint nem történt meg. Így hát várunk.

5 hozzászólás “ATC2K hang.” bejegyzéshez

  1. seholse. mondanám, hogy bedisztributálok neked egyet, de egyszerűen nem érdemes. berendeled németországból, és megjön, csókolom.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.